Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

 Απαράδεκτοι: Τι να πρωτοπούμε για αυτή την θρυλική σειρά που σημάδεψε τα 90s. Και ποιος δεν έχει γελάσει με την τηλεοπτική αυτή παρέα. 


Ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 1991 έως τον Ιανουάριο του 1993. Ήταν βασισμένο  στην ραδιοφωνική εκπομπή Κυριακή Μήτηρ Πάσης Κακίας. Στην εν λόγω εκπομπή, η Δήμητρα Παπαδοπούλου έγραφε κείμενα για ένα ζευγάρι, το οποίο είχε τα γνωρίσματα του μετέπειτα τηλεοπτικού ζευγαριού των Παπαδόπουλων, και τα κείμενα διάβαζε αυτή και ο Σπύρος Παπαδόπουλος.

Έπειτα από αυτή την ραδιοφωνική επιτυχία , και βεβαίως και την τεράστια επιτυχία των κειμένων της Δήμητρας Παπαδοπούλου, προτάθηκε στην ίδια την Παπαδοπούλου να δημιουργήσει κάτι παρόμοιο αλλά αυτή τη φορά για την τηλεόραση και συγκεκριμένα στο τότες καινούριο MEGA CHANNEL με την έλευση της ιδιωτικής τηλεόρασης.

Τον τίτλο (Απαράδεκτοι) εμπνεύστηκε η ίδια και επιστράτευσε ένα λαμπρό καστ για την σειρά που αποτελείται από τους:Σπύρος Παπαδόπουλος, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Γιάννης Μπέζος, Βλάσσης Μπονάτσος, Ρένια Λουιζίδου, Βασίλης Χαλακατεβάκης. Όλοι πραγματικά ένας και ένας και μας προσφέρανε απίστευτες στιγμές γέλιου.

Ο Σπύρος ,ένας ορκισμένος κομμουνιστής και σύζυγος της Δήμητρας και ποιό ώριμος και σοβαρός από τους άλλους. Και είναι και μεγάλο στέλεχος μιας Διαφημιστικής εταιρείας.

Ο Βλάσσης ,είναι ο χαλαρός τύπος της παρέας. Του αρέσουν οι γυναίκες, οι συχνές έξοδοι και είναι αδέσμευτος αλλά στη συνέχεια θα συνάψει σχέσεις με την Ρένια. Επίσης είναι και παιδικός φίλος του Βλάσση και δουλεύουν μαζί στην ίδια Διαφημιστική εταιρεία.

Η Δήμητρα ,είναι ένα από τα τέσσερα κεντρικά πρόσωπα της σειράς, και πρακτικώς αντιπροσωπεύει έναν μέσο τύπο άνεργης Ελληνίδας νοικοκυράς της Αθήνας κατά τη δεκαετία του 1980. 

Ο Γιάννης είναι ομοφυλόφιλος ( ο πρώτος ομοφυλόφιλος  ρόλος στην Ελληνική τηλεόραση)και καθώς η κοινωνία (κυρίως) τότε δεν έκανε αποδεκτό τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, είναι συνεχώς νευρικός και θυμωμένος με τα πάντα, με αποτέλεσμα να ξεσπάει συνέχεια στη Δήμητρα, με την οποία κάνει παρέα. 

Ρένια Λουιζίδου η αλλιώς το γνωστό Αστροπελέκη όπως την βάφτισε ο Γιάννης: Γραμματέας στην εταιρεία του Σπύρου και μοντέλο, είναι μέλος της παρέας αφότου έκανε δεσμό με το Βλάσση. Όλοι την αγνοούν, όπως και ο Βλάσσης, ενώ αυτή προσπαθεί η παρέα να την εκτιμήσει.

Βασίλης Χαλακατεβάκης: Πρόκειται για τον διαχειριστή της πολυκατοικίας και ιδιοκτήτη των διαμερισμάτων των 4 Απαράδεκτων στην οδό Αδάμαντος 4 στο Λυκαβηττό. 

Το σπίτι που εμφανίζεται στην σειρά στα εξωτερικά πλάνα είναι αληθινό και βρίσκεται όντως στον Λυκαβηττό στη συμβολή των οδών Συνεσίου Κυρήνης και Κοσμά Μελωδού. Στην σειρά η οδός Αδάμαντος 4 είναι φανταστική.

Η σειρά αυτή πραγματικά σου έδειχνε πως ήταν η τότες εποχή γενικώς, η καθημερινότητα και τα ήθοι  και οι τρόποι ζωής των αρχών της δεκαετίας του 1990. Και αυτό είναι που την κάνει τόσο αγαπητική ακόμα και σήμερα.

Μετά το τέλος της τον Ιανουάριο του 1993 ,η σειρά ξαναπαίχτηκε σε επανάληψη σε όλες της τηλεοπτικές σεζόν μέχρι και το 1997. Τη σημερινή εποχή όλα τα επεισόδια υπάρχουν στο Διαδίκτυο .Ο συνολικός  αριθμός των επεισοδίων  ανέρχεται στα 49.

Μετά τον θάνατο του Βλάσση Μπονάτσου ζητήθηκε από τους συντελεστές να επαναλάβουν την σειρά, ωστόσο όλοι τους δήλωσαν ότι δεν μπορούν να φανταστούν να γίνεται αυτό από τη στιγμή που ο Βλάσσης Μπονάτσος δεν βρίσκεται ανάμεσα μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...