Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

 Stephanie Rothman: Η μόνη γυναίκα που βούτηξε ποτέ στα καλτ νερά, χωρίς μάλιστα να πνιγεί, η Stephanie Rothman, διακατέχονταν επίσης από σύνδρομο αντισυμβατικότητας. Πρωτοπαλίκαρο του Roger Corman, με sci fi ανησυχίες και εξτρεμιστικές σινε αντιλήψεις. It’s a Bikini World (1967), The Student Nurses (1970), The Velvet Vampire (1971), Group Marriage (1973), Beyond Atlantis (1973), ταινίες ορόσημο των καλτ ’70ς. Το χιούμορ της ήρθε και έδεσε με αυτό του Hill, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό μείγμα.

Η Rothman  μεγάλωσε στο Λος Άντζελες και σπούδασε κοινωνιολογία στο UC Berkeley. Λέει ότι ενδιαφέρθηκε για τον κινηματογράφο αφού είδε την Έβδομη Σφραγίδα (1957), και  εξακολουθεί να είναι η αγαπημένη της  ταινία όπως είχε δηλώσει, όλων των εποχών . Εκείνη τη στιγμή δεν ήξερα πώς θα γίνω σκηνοθέτης. νόμιζα ότι ήταν αδύνατο. Όταν την  είδα σκέφτηκα μέσα μου: "Αυτό θέλω να κάνω. Θα ήθελα να κάνω μια τέτοια ταινία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...