Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

Rolling Stones- beggars banquet(1968) let it bleed(1969): Δύο άλμπουμ που είναι πια μέρος της ιστορίας του rock & roll. Τραγούδια όπως τα "Midnight Rambler", το "You Can't Always Get What You Want"(θεέ μου τι κομμάτι), το "Sympathy for the Devil", το "Parachute Woman", το "Gimme Shelter" όχι μόνο δεν πρόκειται να ξαναγραφτούν μα όσο θα περνούν τα χρόνια τόσο θα ξαναγυρίζουμε σε αυτά με περισσότερη νοσταλγία.

Έστω και αν δεν τα ζήσαμε αυτά τα χρόνια. Είναι τραγούδια που είναι αμαρτία να τα συγκρίνεις με τη μουσική των 80s- 90s και πάει λέγοντας. Το Let It Bleed είναι το τελευταίο άλμπουμ των Stones που θα δούμε  στη δεκαετία του '60, που έχει ήδη φύγει και αναμένοντα την   δεκαετία του '70. Έχει το πιο άψογο εξώφυλλο που μαζί με το άλμπουμ τους Flowers είναι τα καλύτερα εξώφυλλα .H  παραγωγή εξαιρετική θα έλεγα μετά το single τους  «Honky Tonk Women». Η μουσική έχει τόνους που είναι ταυτόχρονα σκοτεινοί και απόλυτα καθαροί, ενώ οι λέξεις είναι μπερδεμένες και συχνά θάβονται για ένα πιο δυνατό μουσικό αποτέλεσμα. 


Το Beggars Banquet είναι το έβδομο βρετανικό άλμπουμ του βρετανικού ροκ συγκροτήματος The Rolling Stones, το οποίο κυκλοφόρησε στις 6 Δεκεμβρίου του 1968 .Είναι ο καλύτερος δίσκος που έχουν κάνει μέχρι τώρα. Από όλες τις απόψεις είναι ένα υπέροχο άλμπουμ. εξαιρετικό υλικό και εξαιρετική η απόδοση των Rolling Stones. Ένα σπουδαίο ροκ εν ρολ άλμπουμ, χωρίς προσχήματα, ένα επίτευγμα σημαντικό τόσο σε στίχους όσο και σε μουσική.







 Υπάρχει μια γεύση από μια ιστορία - όχι πολύ περισσότερο. Και όπως το Beggars’ Banquet, το Let It Bleed έχει την αίσθηση του Highway 61 Revisited.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...