Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

 Μήπως το αυτοκίνητο δεν είναι ένα από τα κύρια συστατικά στοιχεία του κινηματογράφου; Στο Hollywood τουλάχιστον το έχουν σχεδόν μυθοποιήσει και είναι δεκάδες οι ταινίες που το αυτοκίνητο έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Bullit(1968).Εντάξει, ίσως μιλάμε για την γνωστότερη ταινία δράσης με αυτοκίνητα με πολύ κυνηγητό στις ανηφόρες και κατηφόρες του Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ. Ποιος petrolhead μπορεί να ξεχάσει την στιγμή που πρωτοείδε τη Mustang του McQueen να πηγαίνει με…όσα στις πλαγιές της πόλης δίνοντας υπέροχο θέαμα και ατελείωτη αδρεναλίνη;
Η Mustang του 1968 ήταν ένα αυτοκίνητο ιδιαίτερα δυνατό για την εποχή του. Φορούσε έναν V8 6.4 λίτρων που έβγαζε έναν υπέροχο μπάσο ήχο και απέδιδε 320 ίππους με τελική στα 170χλμ με χρήση κόφτη.
Στην ταινία χρησιμοποιήθηκαν 2 αυτοκίνητα και ο αστικός μύθος λέει ότι το 2ο μοντέλο τράκαρε άσχημα παθαίνοντας μεγάλη ζημιά. Από τότε το αυτοκίνητο εξαφανίστηκε ενώ και ίδιος ο McQueen το έψαχνε. Τελικά βρέθηκε σε ένα διαλυτήριο στο Μεξικό όπου και αναγνωρίστηκε και τελικά διασώθηκε.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...