Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

 ..... Μία φορά κι έναν καιρό ... ήταν τα παραμύθια. Η χιονάτη με τους 7 νάνους, η Σταχτοπούτα με το γυάλινο γοβάκι της, η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων, ο Κοντορεβιθούλης, ο Πινόκιο κι ένα σωρό άλλοι διάσημοι παιδικοί ήρωες. Κι έπειτα ήταν οι γιαγιάδες -οι καλύτερες πρέσβειρες των παραμυθιών- που γαλούχησαν γενιές και γενιές με τις ίδιες ιστορίες. Πώς συνέβη όμως κι ακούσαμε όλοι από τα χείλη τους τα ίδια παραμύθια; 

Αν σήμερα μιλάμε για την παγκοσμιοποίηση ως φαινόμενο οικονομικό και κοινωνικό, το παραμύθι μπορεί να καυχιέται ότι πρωτοπόρησε. Τρεις αιώνες οι γενιές των νέων ανθρώπων ακούνε τις ίδιες ιστορίες, μαγεύονται από τις περιπέτειες των ίδιων ηρώων και παραμένουν προσηλωμένοι στα ίδια πρότυπα. 

Ένα υπέροχο παραμύθι είναι και αυτό της Μαρίας Κουρμπάνη με τίτλο Οι περιπέτειες του Χέρμαν - Μαθαίνω να πιστεύω στον εαυτό μου. Ένα πραγματικά υπέροχο παραμύθι...απ' τα καλύτερα που διάβασα καιρό τώρα. Το νόημα του συγκεκριμένου παραμυθιού..Να μάθεις να πιστεύεις στον εαυτό σου και στης δυνατότητες σου και να μάθεις να εκτιμάς της αρετές που έχει η ζωή όπως η φιλία, η βοήθεια προς τον συνάνθρωπο μας , η αγάπη για τον πλησίον μας  και η πίστη προς τον εαυτό μας ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε σε οτιδήποτε και αν κάνουμε.

Η Συγγραφέας Μαρία Κουρμπάνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), του τμήματος Μεσογειακών σπουδών με κατεύθυνση αρχαιολογίας .Τον Ιούλιο του 2020 αποφοίτησε από πανεπιστήμιο Αιγαίου (Ρόδος) , από το τμήμα Επιστημών της προσχολικής αγωγής και του εκπαιδευτικού σχεδιασμού. Συμμετείχε σε σεμινάρια στον τομέα της Αρχαιολογίας και των Παιδαγωγικών. Επίσης έλαβε μέρος σε πρακτικές ασκήσεις, συμμετέχοντας σε ανασκαφές και βοηθώντας στην διδασκαλία παιδιών σε νηπιαγωγεία και και σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Τέλος ολοκληρώνοντας της σπουδές της ,ξεκίνησε να δουλεύει εθελοντικά σε μουσεία της Αθήνας στα εκπαιδευτικά προγράμματα και μέχρι και σήμερα ασχολείται με την διαπαιδαγώγηση των παιδιών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Εμείς να της ευχηθούμε να είναι πάνω απ όλα καλά , να συνεχίζει να μας προσφέρει τόσες όμορφες και υπέροχες ιστορίες και να έχει πάντα επιτυχίες στη ζωή της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...