Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

 Πολιτικες ιντριγκες και διαφθορα στους κολπους των δικηγορικων γραφειων ειναι το στορι αυτης της ταινιας. Ο Άλαν Πακουλα πραγματευεται ενα ειδος (πολιτικο θριλερ) που το γνωριζει πολυ καλα (Υποθεση Παραλλαξ, Όλοι οι ανθρωποι του προεδρου) και σε αυτην συνανταμε γνωριμα στοιχεια της οπτικης του γωνιας. Στην ουσια ομως προκειται για μια ευγεστη χολιγουντιανη συνταγη παρα για ενα αληθινα ευφανταστο πολιτικο θριλερ καθως διαφερει απο τις προαναφερομενες ταινιες στην προβλεψιμη λυτρωτικη οπτιμιστικη καταληξη του που δεν αφηνει κανενα περιθωριο προβληματισμου και σκεψης.

Η σύντομη περιγραφή του Pelican Brief δεν βασίζεται σε αληθινή ιστορία. Η ταινία είναι μια μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του συγγραφέα  John Grisham. .Η πλοκή του μυθιστορήματος δεν εμπνέεται άμεσα από πραγματικά περιστατικά, αλλά σίγουρα έχει κάποια ομοιότητα με την πραγματικότητα.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί η Τζούλια Ρόμπερτς στον ρόλο της νεαρής φοιτήτριας νομικής Ντάρμπι Σο και ο Ντένζελ Ουάσινγκτον ως δημοσιογράφος της Washington Herald, Γκρέι Γκράνθαμ. Η ταινία, η οποία περιλαμβάνει μουσική που συνέθεσε ο Τζέιμς Χόρνερ, ήταν η τελευταία ταινία του  Πάκουλα ως σεναριογράφος και σκηνοθέτης πριν από το θάνατό του.

H υπόθεση έχει ως εξής; Δύο δικαστές του Ανώτατου δικαστηρίου των ΗΠΑ δολοφονούνται κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες. Στη Νέα Ορλεάνη, η Ντάρμπι Σο, φοιτήτρια της Νομικής Σχολής, δείχνει ενδιαφέρον για την υπόθεση όταν αντιλαμβάνεται πως δεν υπάρχει κανένα κίνητρο που να συνδέει τους δύο φόνους. Μετά από έρευνες η δυναμική φοιτήτρια, ανακαλύπτει την ύπαρξη ενός κυκλώματος, επικεφαλής του οποίου είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της χώρας, με σημαντικές γνωριμίες στον Λευκό Οίκο. Τότε είναι που θα κινδυνέψει άμεσα η ζωή της και η Ντάρμπι θα ζητήσει βοήθεια από τον Γκρέϊ Γκράνταμ, έναν εξίσου δυναμικό ρεπόρτερ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...