Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Ο Quentin Tarantino  στο τέλος του καλοκαιριού του 2009 μας προσέφερε  το remake αυτής εδώ της ιταλικής παραγωγής του 1978. Αρχικός υπεύθυνος ο μέγας προβοκάτορας Enzo G. Castellari που δούλεψε με επιτυχία σε όλο το φάσμα του ιταλικού εμπορικού κινηματογράφου. Γύρισε δεκάδες spaghetti westerns, euro-crime, πολεμικές περιπέτειες και giallos με επιλεγμένα highlights τα “La polizia incrimina la legge assolve” aka “High Crimes” (1973) και το “Keoma” (1976) με τον Franco Nero μπροστά από την κάμερα και στα δύο φιλμ. Σε μια αναπάντεχα διασκεδαστική ιστορία μια ομάδα ανυπότακτων αμερικανών στρατιωτών ψάχνει χρήμα και πλούτο αντιμαχόμενη συμμάχους και ναζί. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν ο πολυτάλαντος σκανδιναβός Bo Svenson, πρώην πεζοναύτης, αθλητής και respected πανεπιστημιακός και ο Fred Williamson, παλιό αστέρι του αμερικάνικου football, πιο γνωστός από πρωταγωνιστικούς ρόλους σε δεκάδες blaxploitation των 70s.


Δεν πρόκειται βεβαίως για την cult εκδοχή του Saving Private Ryan (1998), καθώς προέχει η διάθεση για χιουμοριστική, ανεγκέφαλη, δράση, που περιλαμβάνει πολύ πιστολίδι, εκρήξεις και απίστευτο bodycount. Παρ’ όλ’ αυτά οι χαρακτήρες αναπτύσσονται επαρκώς σε ξεχωριστές αν και στερεοτυπικές προσωπικότητες και το αποτέλεσμα είναι το light entertainment που θα περίμενε ο υποψιασμένος θεατής. Απροκάλυπτα incorrect όπως ποτέ δεν ήταν το Dirty Dozen (1967) το Inglorious Bastards αποτελεί, πλέον, σημείο αναφοράς στο είδος “άντρες σε αποστολή” και με ανυπομονησία και περιέργεια αναμένουμε την σύγχρονη εκδοχή όταν ξεμπερδέψουμε με την άμμο και τις θάλασσες.



Πηγή: myfilm.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...