Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

 The Thomas Crown Affair (1968).Ο Σκηνοθέτης Norman Jewison(in the heat of the night 1967) παίρνει το στιλιστικό χιούμορ των caper movies των 1960 και το δημιουργικό ύφος παρατηρώντας τους Claude Lelouch, Jean-Luc Godard και πετυχαίνει μια απλά ασυναγώνιστη και άψογη σκηνοθεσία. Οι Steve McQueen, Faye Dunaway δεν ερμηνεύουν αλλά χορεύουν στους ρυθμούς του Jewison, ο οποίος τους χαρίζει την πιο όμορφη οπτικά εμφάνιση τους.


Η ταινία ήταν υποψήφια για δύο βραβεία Όσκαρ, κερδίζοντας το Όσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού για το «Ανεμόμυλοι του μυαλού σου» του Μάικλ Λεγκράντ. Το 1999 κυκλοφόρησε ένα νέο ριμέικ και ένα δεύτερο ριμέικ ήταν σε εξέλιξη στα στάδια παραγωγής το 2016. Yπόθεση: Νέος όμορφος εκατομμυριούχος εκκεντρικός έχει κάνει την τέλεια κλοπή και ξέρει ότι κανείς δεν είναι τόσο έξυπνος για να τον ανακαλύψει. Νέα όμορφη σέξι με ακαταμάχητο στυλ τέλειο λαγωνικό που πάει κατευθείαν στον στόχο της, με τον δικό της ακαταμάχητο τρόπο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...