Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

 H Μέριλ Στριπ έχει πρωταγωνιστήσει σε μερικές από τις καλύτερες ταινίες των τελευταίων ετών και εδώ θα βρεις μερικές.

ΗΜέριλ Στριπ γεννήθηκε στις 22 Ιουνίου του 1949 και χθες έκλεισε αισίως τα 71 χρόνια. Είναι μία από τις πιο διάσημες Αμερικανίδες ηθοποιούς της σύγχρονης εποχής και έχει παίξει σε μερικές από τις πιο γνωστές ταινίες των τελευταίων χρόνων, αφού μετράει ήδη πολλά χρόνια επιτυχημένης καριέρας στην υποκριτική.

Η Μέριλ Στριπ πραγματοποίησε το ντεμπούτο της στο θέατρο το 1971 στο έργο The Playboy of Seville και στην τηλεόραση το 1977 με την τηλεταινία The Deadliest Season, αλλά ομολογουμένως οι μεγαλύτερες επιτυχίες της αφορούν τον κινηματογράφο.


Από πολύ νωρίς κέρδισε υποψηφιότητες για Όσκαρ, αλλά και τα πολύτιμα αγαλματίδια, προμηνύοντας την ένδοξη καριέρα που ερχότα. Η Μέριλ Στριπ έχει λάβει συνολικά 21 υποψηφιότητες για Όσκαρ, κερδίζοντας τρία, και 32 υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα, κερδίζοντας οκτώ και είναι η ηθοποιός με τις περισσότερες υποψηφιότητες για Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα στην ιστορία του κινηματογράφου.

Έχει επίσης βραβευθεί με δύο Βραβεία Έμμυ, δύο Βραβεία Σωματείου Ηθοποιών, δύο BAFTA, ένα βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού στο Φεστιβάλ Καννών, το Τιμητικό βραβείο της Χρυσής Άρκτου για το 2012, ενώ έχει λάβει και πέντε υποψηφιότητες για Βραβείο Γκράμι. Το 2004 βραβεύθηκε με το Life Achievement Award από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου.


Παρακάτω θα βρεις μερικές ταινίες που αξίζουν το χρόνο σου, αν θέλεις να γνωρίσεις καλύτερα τη Μέριλ Στριπ μέσα από την υποκριτική της.

1. Κράμερ εναντίον Κράμερ

Ένας εργασιομανής άντρας εγκαταλείπεται από τη γυναίκα του. Όταν πια μαθαίνει να φροντίζει το γιο του και μάλιστα απολύεται από τη δουλειά του, γιατί παραμελεί τα καθήκοντά του, η πρώην γυναίκα του ξαναεμφανίζεται και διεκδικεί την κηδεμονία.

 

2. Ο διάβολος φοράει Prada

Η Άντι, μια τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας με μποέμ αντιλήψεις για τη ζωή και τη μόδα, υποφέρει τα πάνδεινα από την αυταρχική αφεντικίνα της Μιράντα Πρίστλι, διευθύντρια διάσημου περιοδικού μόδας, που της αρέσει να εξευτελίζει τους ανθρώπους οι οποίοι δουλεύουν σαν σκλάβοι γύρω της.

 

3. Η Σιδηρά Κυρία

Μια γηραιά, χτυπημένη από το Αλτσχάιμερ Μάργκαρετ Θάτσερ «επιστρέφει» στην πολιτική της σταδιοδρομία, από τη δεκαετία του ’50 ως την ενδεκαετή και πλέον πρωθυπουργική της θητεία.

4. Η Επιλογή της Σόφι

Μια Πολωνέζα που έχει ζήσει φρικτά χρόνι στο Αουσβιτς, μετά το τέλος του πολέμου γνωρίζεται με ένασυγγραφέα και έναν Εβραίο διανοούμενο και ζουν ένα “ερωτικό τρο” δίχως αυτή να μπορεί να διαλέξει έναν από τους δύο.

5. Julie and Julia

Το 1948 η Τζούλια Τσάιλντ και ο διπλωμάτης σύζυγός της βρίσκονται στο Παρίσι, όπου εκείνη αποφασίζει, για να σκοτώσει το χρόνο της, ν’ ασχοληθεί με τη μαγειρική. Μισόν αιώνα μετά, η 30χρονη Τζούλι Πάουελ βάζει μπρος ένα φιλόδοξο σχέδιο: να μαγειρέψει σε 365 μέρες τις 524 συνταγές της διάσημης σεφ Τζούλια Τσάιλντ.


Πηγή:neolaia.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...