Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

 Ted Nugent: Τεράστιος κιθαρίστας και θα λεγα και περιπτωσάρα με την καλή έννοια.

Το 1963 δημιούργησε το συγκρότημα των Amboy Dukes.Το συγκρότημα από το Chicago, πήρε το όνομά του από τη νουβέλα του Irving Shulman, The Amboy Dukes και συνδύασε το hard tock με τη ψυχεδέλεια αλλά δεν κατάφερε να αναγνωριστεί. Και να πώ και την αλήθεια, αν δεν ήταν ο Ted Nugent δεν θα το ήξερε κανένας το συγκρότημα.

Το 1967 κυκλοφόρησαν το ομώνυμο άλμπουμ τους .Το ποιό πετυχημένο τους άλμπουμ ήταν το "Journey to the Center of the Mind" που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 1968 και περιείχε το ομώνυμο κομμάτι που έφθασε στο Top-20 του Billboard, ενώ ο δίσκος ήταν ο μοναδικός του συγκροτήματος που σκαρφάλωσε στο Hot-100.

Ακολούθησαν άλλα πέντε ποιοτικά, αλλά χωρίς ιδιαίτερη εμπορική επιτυχία, άλμπουμ Και το 1974 διαλύεται το γκρούπ και ο Nugent ξεκινάει  το 1975  σόλο καριέρα θα έλεγα με ένα καινούριο teamμε το όνομα Ted Nugent Band αποτελούμενο από παλιά μέλη των Amboy Dukes τον πρώην μπασίστα Rob Grange, τον ντράμερ Cliff Davies (πρώην If) και τον τραγουδιστή κιθαρίστα Derek St. Holmes.Αυτό ήταν και το αρχικό βασικό μουσικό όχημα του, με το οποίο δημιούργησε στην δεκαετία το ’70 τους πολύπλατινένιους δίσκους “Ted Nugent” (1975), “Free-for-All” (1976) και “Cat Scratch Fever” (1977). Τα άλμπουμ αυτά περιείχαν κλασικούς χαρντ ροκ ύμνους και μεταδίδονταν και στο ραδιόφωνο εκείνης της εποχής όπως το “Hey Baby“, το “Stranglehold“, το “Dog Eat Dog” και το “Cat Scratch Fever“. 

Το 1982 ενώνεται με το συγκρότημα Damn Yankees κυκλοφορώντας το 1990 το διπλά πλατινένιο άλμπουμ «Damn Yankees». Το 1990 ξαναγύρισε στη σόλο καριέρα κυκλοφορώντας το 1995 το άλμπουμ «Spirit of the Wild». Και το 2011 κυκλοφορεί το τραγούδι «I Still Believe».


H τελευταία στούντιο δουλειά ήταν το 2014 με το αξιόλογο "Shutup & Jam.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...