Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Οι «The Dukes of Hazzard» ή κοινώς Ντιουκς αποτέλεσε μια από τις πιο αγαπημένες αμερικάνικες κωμωδίες παγκοσμίως. Και ποιος δε θυμάται τα δύο αδέρφια, Λιουκ και Μπο και την καυτή ξαδέλφη τους Ντέιζι;

Νοσταλγική παρένθεση. Δεν υπήρχε καμία περίπτωση πριν από μια και πλέον εικοσαετία, να φτάσει Παρασκευή απόγευμα και από τις ασπρόμαυρες ακόμη τότε τηλεοράσεις να μην ακούγεται το περίφημο yiiiiha, την στιγμή που ο πορτοκαλόχρωμος Στρατηγός Λι, που με τόση μαεστρία οδηγούσε ο ξάδελφος Μπο, απογειωνόταν κυνηγημένος από τους εκπρόσωπους του νόμου. Πρόσωπα όπως ο γερο-Τζέσι, ο αδίστακτος μεγαλοπαράγοντας της περιοχής Μπος Χογκ, ο κουτοπόνηρος σερίφης Ρόσκο και ο βοηθός του ο Έιμος, που είχε μάτια μόνο για την εξαδέλφη των Ντιούκς, ήρωες που αγαπήθηκαν εξίσου

 Η σειρά ήταν εμπνευσμένη από την ταινία «Moonrunners» (1975), που είχε πάνω κάτω τους ίδιους χαρακτήρες. Όμως, οι Ντιουκς ήταν αυτοί που γνώρισαν αμέσως επιτυχία στην Αμερική. Και σύντομα άνοιξαν τα φτερά τους κι εκτός αμερικανικών συνόρων.


Για τους αμύητους (και τους... νεότερους), ο Στρατηγός Λι ήταν το αυτοκίνητο των Ντιουκς, ένα Dodge Charger, που κυνηγούσε το περιπολικό του σερίφη Ρόσκο στην αγροτική Γεωργία κάθε εβδομάδα από το 1979 έως το 1985. Το αυτοκίνητο του Μπο και του Λιουκ είχε το όνομα κάποιου που για τους Νότιους ήταν ήρωας στον αμερικανικό εμφύλιο, το κλάξον του ήταν οι πρώτες νότες του εμβατηρίου των Νοτίων, ενώ στην οροφή του είχε ζωγραφισμένη μια τεράστια σημαία επίσης των Νοτίων. Βασικά, ήταν ο αμερικανικός Νότος σε ρόδες.

Ο Στρατηγός Λι είχε και εκείνος μοναδικές στιγμές στη σειρά με εντυπωσιακά άλματα και δυναμικές σκηνές από την οδήγησή του κυρίως στα χωμάτινα μονοπάτια που προσπαθούσαν να κρυφτούν τα ξαδέρφια Ντιούκ. 

Για τις ανάγκες των 146 επεισοδίων της σειράς χρησιμοποιήθηκαν παραπάνω από 300 αυτοκίνητα. Χρειάστηκε μάλιστα να χρησιμοποιηθούν και προγενέστερες ή και μεταγενέστερες εκδόσεις, τροποποιημένες ώστε να μοιάζουν στην έκδοση του Ά69.

Το τραγούδι των τίτλων, « Good Ol’ Boys» με την χαρακτηριστική φωνή του Waylon Jennings σημάδεψε μία ολόκληρη δεκαετία, εκείνη του ’80.

Η σειρά έριξε αυλαία το 1985 και από τότε έχουν περάσει 36 χρόνια. 


Πηγή:autotriti.gr-newsbeast,gr-news.gr-tanea.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...