Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

 Ο αριθμός 007 σας έρχεται στο μυαλό; Δεν είστε και τόσο μακριά…Σε αυτή τη περιπέτεια του 1967, ο πλούσιος Βρετανός πράκτορας Bulldog Drummond, ο οποίος δημιουργήθηκε  σε μια σειρά από ιστορίες κατασκοπείας μεταξύ του 1929 και του 1951, επέστρεψε στο καθήκον αλα  Τζέιμς Μπόντ.

Ο Ρίτσαρντ Τζόνσον (σύζυγος τότε της Κιμ Νόβακ) αποτελούσε την πρώτη επιλογή του σκηνοθέτη Τέρενς Γιανγκ για τον ρόλο του Τζέιμς Μποντ, όταν αυτός ανέλαβε να γυρίσει το «Δόκτωρ Νο» (1962). Εξαιτίας τού συμβολαίου του με την MGM, ο Άγγλος ηθοποιός αρνήθηκε και το λαχείο έκατσε (ως γνωστόν) στον Σκωτσέζο Σον Κόνερι.

 Εδώ, ο Drummond (Richard Johnson) βρίσκεται στο μονοπάτι του Carl Petersen (Nigel Green), ενός διεφθαρμένου βιομηχάνου που έχει μια κακή συνήθεια να κλέβει τις ιδέες των άλλων και στη συνέχεια να τούς σκοτώνει, ώστε να αποκομίσει τα κέρδη τους. Ο  Petersen έχει μια ομάδα γυναικών βοηθών που είναι πρόθυμες να σκοτώσουν κατόπιν εντολής  του , με επικεφαλής την Irma (Elke Sommer) και την Penelope (Sylva Koscina).

Από τις αναρίθμητες ταινίες που μιμούνταν τις περιπέτειες του Τζέιμς Μποντ κατά τη δεκαετία του ’60, το «Deadlier Than the Male» αποτελεί μία από τις ελάχιστες που μπορεί άνετα να σταθεί επάξια δίπλα στο πρωτότυπο. Ίσως όχι τόσο σε επίπεδο παραγωγής, καθώς εκείνες του διδύμου Σάλτσμαν και Μπρόκολι με ήρωα τον θρυλικό πράκτορα με την άδεια να σκοτώνει είχαν πολύ γρήγορα ξεφύγει από άποψης budget σε σχέση με τον ανταγωνισμό, σε ό,τι αφορά όμως το απαστράπτον στυλ και το σαρδόνιο ύφος, το φιλμ του Ραλφ Τόμας δεν αστοχεί πουθενά.

Όταν η δράση μεταφέρεται από το πολύχρωμο Λονδίνο της δεκαετίας του ’60 στο γραφικό Λέριτσι της Ιταλίας, το φιλμ αποκτά τον απαιτούμενο για το είδος κοσμοπολίτικο αέρα, με χλιδάτα yacht, πολυτελή κάστρα κι ένα ανέμελο καλοκαιρινό ύφος.


Πηγή:Free cinema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...