Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

 Niagara (1953)

Πιο ορμητική από τους καταρράκτες του τίτλου, η Μέριλιν Μονρό κλέβει την παράσταση με έναν από τους πρώτους και πιο σκοτεινούς ρόλους της καριέρας της σε ένα τεκνικολόρ νουάρ από τον σκηνοθέτη του «Τrue Grit».

Το νιόπαντρο ζευγάρι των Κάτλερ καταφθάνει στους καταρράκτες του Νιαγάρα για το μήνα του μέλιτος. Ο Ρέι Κάτλερ, γλυκός σύζυγος αλλά με συμπεριφορά νεόπλουτου, η Πόλι αθώα και άβγαλτη. Στο ξενοδοχείο συναντούν ένα άλλο - και κάπως αταίριαστο- ζευγάρι, την σέξι Ρόουζ και τον κατά πολύ μεγαλύτερό της Τζόρτζ Λούμις. Η παρεξήγηση με τα δωμάτια τελικά λύνεται και επιπλέον φέρνει πιο κοντά τα δύο ζευγάρια. Μέχρι που σε κάποια περιήγηση του ζεύγους Κάτλερ στην πόλη, η Πόλι βλέπει την Ρόουζ να φιλιέται με έναν άλλο άνδρα: κάτι δεν πάει καλά λοιπόν στο γάμο των Λούμις. Αργότερα η Πόλι μαθαίνει ότι υπάρχει σχέδιο δολοφονίας του Τζόρτζ, ο οποίος, ωστόσο, έχει άλλα σχέδια…

Ηδη από τις πρώτες σκηνές του «Niagara», ο Χένρι Χάθαγουεϊ ξεκαθαρίζει ποιοι θα είναι οι πρωταγωνιστές της ιστορίας του: από τη μία η πανέμορφοι αλλά απειλητική καταρράκτες και από την άλλη μια πλατινέ γεμάτη καμπύλες γυναίκα, το ίδιο όμορφη αλλά ακόμη πιο απειλητική απ’ όσο θα μπορούσαν ποτέ να είναι όλα τα στοιχεία της φύσης μαζί.


Στον πρώτο πραγματικά πρωταγωνιστικό ρόλο της καριέρας της, η Μονρό, στα 26 της χρόνια, πλημμυρίζει την οθόνη με την απροκάλυπτη σεξουαλικότητα της παίζοντας ό,τι πιο κοντινο σε femme fatale υποδύθηκε ποτέ: μια γυναίκα ικανή να τρελάνει έναν άντρα (και περισσότερους), μια ηθοποιός που με την ωμή, ακατέργαστη και μοντέρνα «τεχνική» της κάνει κάθε σκηνή στην οποία παίζει να πλημμυρίζει από αισθησιασμό, αγωνία και πάθος.


Πηγή:flix.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο στο https://flix.gr/cinema/niagaras.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...