Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

 Soldier(1998).Εξαιρετικά βίαιο έργο επιστημονικής φαντασίας, με έναν ανέκφραστο, μιλιταριστή στρατιώτη που τον υποδύεται ο Κερτ Ράσσελ, ο οποίος δεν πρέπει να λέει πάνω από 20 κουβέντες σε όλο το έργο! Οι δυνάμεις του κακού εναντίον των καλών, με έναν "μετανοιωμένο κακό" δίπλα τους. Κοινότυπο θέμα, αλλά δυνατή περιπέτεια του μάγου Πωλ Αντερσον. Καλοφτιάγμένα σκηνικα μίας δυστοπικής αποικίας στον πλανήτη Αρκαδία 234, οπου και εξελίσσεται όλη η δράση. Καλτ η παρουσία του Γκαρυ Μπούσι σε ημι-κακού, ή, μάλλον στρατιωτικού με συνείδηση!. 


Ο σεναριογράφος David Webb Peoples είναι ο άνθρωπος που ευθύνεται για το σενάριο του Blade Runner. Ο ίδιος έγραψε το σενάριο του "Soldier", λέγοντας μάλιστα ότι οι δύο ταινίες κινούνται στο ίδιο σύμπαν. Αυτό φαίνεται και μέσα στο φιλμ από τοποθεσίες που αναφέρονται, οι οποίες είναι υπαρκτές, και στις δύο ταινίες, αλλά κι από αντικείμενα όπως ένας τεράστιος στροβιλιστής. Οι αναφορές σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας -και όχι μόνο- δεν σταματούν στο Blade Runner. 


Πηγή:Cine.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...