Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

 Ο Adam West ήταν ο cult Batman που λατρεύτηκε όσο κανείς

Πριν από πολλά χρόνια  και συγκεκριμένα πίσω στα 60's, o Batman δεν είχε καμία σχέση με τη σημερινή του μορφή. Καμία σχέση εντελώς με τον σκοτεινό εκδικητή που εισήγαγε χρόνια αργότερα ο Tim Burton με τον Michael Keaton και απογείωσε ο Christopher Nolan παρέα με τον Christian Bale.

Πολλές δεκαετίες πίσω λοιπόν, το δυναμικό δίδυμο Batman και Robin διασκέδαζε τον κόσμο μέσω μιας κωμικής και κυρίως cult σειράς, η οποία όσο... μούφα και αν ακούγεται σήμερα, σου έκανε απίστευτο κέφι να τη βλέπεις.

Γεννημένος στο Σιάτλ το 1928, ο Άνταμ Γουέστ κέρδισε τον ρόλο του τηλεοπτικού Batman όταν ένας από τους παραγωγούς τον είδε να παίζει σε μια σειρά διαφημιστικών της Nestle. Οι περιπέτειες του μασκοφόρου τιμωρού έκαναν πρεμιέρα στο ABC τον Ιανουάριο του 1966 και γνώρισαν μεγάλη επιτυχία, ενώ μια κινηματογραφική μεταφορά γυρίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες μέσα στην ίδια χρονιά, πριν καν ξεκινήσει η δεύτερη σεζόν.

Mετά το ρόλο του ως Μπάτμαν ο Γουέστ δεν κατάφερε να παίξει σημαντικούς ρόλους. Από τις τελευταίες του δουλειές ήταν αυτή στη σειρά κινουμένων σχεδίων Family Guy και τη σειρά Big Bang Theory.

Με τη σύζυγό του Μαρκέλα απέκτησαν έξι παιδιά που του χάρισαν πέντε εγγόνια και δύο δισέγγονα.


Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/news/343382/pethane-o-mpatman-ton-60s-o-ithopoios-antam-goyest


Πηγή:Ratpack.gr-iefimerida.gr-naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...