Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

 Ο Humphrey Robertson είναι Ελβετός μουσικοσυνθέτης, ενορχηστρωτής, παραγωγός και multinstrumentalist


Γεννημένος το 1963 στην Ζυρίχη, σε ηλικία μόλις 7 ετών άρχιζε να δείχνει κλίση προς την μουσική. Στην εφηβεία του και επηρεασμένος από την σιγά σιγά εξέλιξη της ηλεκτρονικής μουσικής και από καλλιτέχνες όπως Kraftwerk-Vangelis-Tangerine, Dream-Klaus, Schulze-Jean Michel Jarre άρχισε να ασχολείται με τον μαγικό κόσμο των Synthesizer.


Συμμετέχοντας σε πολλά πειραματικά group post punk και new wave μουσικής από τα τέλη των 70s το 1983 εισέρχεται στο group Fresh Color σαν συνθέτης παράγωγος και vocalιστας να δώσει μια ώθηση με έναν ποιο εμπορικό ηλεκτρονικό ήχο επηρεασμένος και από την εξάπλωση του italo disco ήχου από την γειτονική Ιταλία και τα κατάφερε πολύ καλά



 

Το 1987 αποφασίζει να ξεκινήσει και σόλο καριέρα με το single Love in your eyes που ουσιαστικά είναι μια ποιο synth-pop dance διασκευή στο ομώνυμο κομμάτι του Gazebo.


To 1988 κυκλοφορεί και το επόμενο single «Dont stop Loving me» στον ίδιο χορευτικό italo disco ήχο. Μέχρι το 1992 κάνει παράγωγες σε διάφορες καλλιτέχνες της italo dμisco και euro-house σκηνής. Από τα μέσα των 80s έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον εντελώς καινούριο ήχο της synthesizer dance μουσικής ή αλλιώς space synth που εδραιώθηκε στις χώρες της Ολλανδίας – Γερμανίας.


Το 1992 ιδρύει το group Daylight και κυκλοφορεί στην Ολλανδική πρωτοπόρο ετικέτα του είδους ΗotSound Records. Την ίδια χρονιά επίσης παίρνει τα δικαιώματα ονομασίας των ιταλικών group Hypnosis και Cyber People που από το 1990 διαλύθηκαν λόγω του θανάτου του ιδρυτικού μέλους τους Stefano Cundari και κυκλοφορεί 2 LP με το εκάστοτε συγκρότημα στον γνώριμο του space synth ήχο



 

Το 1994 επανακυκλοφορεί ένα maxi single με τους Fresh Colour μετά από 8ετή παύση σε euro-house ήχο πλέον που δυστυχώς δεν είχε την ανάλογη επιτυχία που θα ήθελε.


Και φτάνουμε στο 1996 οπού ιδρύει το δικό του label Ηypersound Productions και πλέον βγάζει τις δικές του παράγωγες και συγκροτήματα στον χώρο αυτό οπού μέχρι και σήμερα έχει μια πολύ ενεργή συμμέτοχη και παρουσίαση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...