Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

 

ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΑ ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ-ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ .Από την Πέμπτη 22/10/2020 έως και την Τετάρτη 28/10/2020. 

Κουντουριώτη 40 Μυριοφύτου 55, Αιγάλεω, Tηλ: 2105911390-370, 6932982051, info@lamproskonstantaras.grwww.lamproskonstantaras.gr / www.renavlahopoulou.gr

Αίθουσα 1

Dolby Digital

Να ζει κανείς ή να μη ζει?
Πεμ-Τετ 18:40
Η Φωλιά
Πεμ-Τετ 20:30, 22:30
Γιάκαρι: Η ταινία (μεταγλωττισμένη)
Σαβ-Κυρ 17:00

Αίθουσα 2

Dolby Digital

Η μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς
Πεμ-Τετ 21:30
Οι άγνωστοι Αθηναίοι
Πεμ-Τετ 20:10
Ο μυστικός κήπος (με υπότιτλους)
Πεμ-Τετ 18:00
Ο βασιλιάς Γάιδαρος (μεταγλωττισμένη)
Σαβ-Κυρ 16:00



 Αίθουσα ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ

Από την Πέμπτη 22/10/2020 έως και την Τετάρτη 28/10/2020. Ώρες προβολής: 20:30 & 22:30. Τιμές εισιτηρίων: 7,00€ και 5,00€ (παιδικό έως 10 ετών, φοιτητικό,άνεργοι,πολύτεκνοι, Α.Μ.Ε.Α. και άνω των 65 ετών). Κάθε Δευτέρα και Τρίτη γενική είσοδος 5,00€ και κάθε Τετάρτη και Πέμπτη ένα εισιτήριο των 7,00€ για 2 άτομα (1+1).Από την Παρασκευή έως την Κυριακή για τις μεταγλωττισμένες ταινίες, γενική είσοδος 5,00€.Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη εκδίδονται μόνο εισιτήρια των 7,00€.


Η ΦΩΛΙΑ (THE NEST)

Περίληψη
Ο Rory είναι ένας χαρισματικός επιχειρηματίας που μετακομίζει οικογενειακώς στην Αγγλία με την ελπίδα να επωφεληθεί από την γενικότερη άνθηση στο Λονδίνο της δεκαετίας του ΄80. Καθώς η σύζυγός του Alison δυσκολεύεται να προσαρμοστεί και η υπόσχεση για μια νέα αρχή σιγά σιγά ναυαγεί , το ζευγάρι θα έρθει αντιμέτωπο με καλά κρυμμένες δύσκολες αλήθειες.

 

Πληροφορίες
Σκηνοθεσία: Σον Ντούρκιν
Ηθοποιοί: Τζουντ Λο, Κάρι Κουν
Διάρκεια: 105 λεπτά
Είδος ταινίας: Δραματική



 Αίθουσα ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ

Από την Πέμπτη 22/10/2020 έως και την Τετάρτη 28/10/2020. Ώρα προβολής: 18:00. Τιμές εισιτηρίων: 7,00€ και 5,00€ (παιδικό έως 10 ετών, φοιτητικό,άνεργοι,πολύτεκνοι, Α.Μ.Ε.Α. και άνω των 65 ετών). Κάθε Δευτέρα και Τρίτη γενική είσοδος 5,00€ και κάθε Τετάρτη και Πέμπτη ένα εισιτήριο των 7,00€ για 2 άτομα (1+1).Από την Παρασκευή έως την Κυριακή για τις μεταγλωττισμένες ταινίες, γενική είσοδος 5,00€.Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη εκδίδονται μόνο εισιτήρια των 7,00€.


Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ (THE SECRET GARDEN) ΜΕ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ

Περίληψη
Η Μαίρη είναι ένα δεκάχρονο ζωηρό κορίτσι που ζει στην Ινδία με τους ευκατάστατους γονείς της. Όταν αυτοί πεθαίνουν αιφνιδίως αναγκάζεται να πάει στην Αγγλία και να ζήσει με τον θείο της και την αυστηρή οικονόμο του. Εκεί μη έχοντας κάτι καλύτερο να κάνει εξερευνά την έπαυλη και ανακαλύπτει καλά κρυμμένα οικογενειακά μυστικά. Επιπλέον θα βρει το κλειδί για έναν μυστικό κήπο στο οποίο μαζί με μία απρόσμενη συντροφιά θα ζήσει περιπέτειες που θα αλλάξουν την ζωή της για πάντα.

 

Πληροφορίες
Σκηνοθεσία: Μαρκ Μάντεν
Ηθοποιοί: Ντίξι Εγκεριξ, Κόλιν Φερθ, Τζούλι Γουόλτερς, Ινταν Χέιχερστ
Διάρκεια: 99 λεπτά
Είδος ταινίας: Οικογενειακή φαντασίας



 Αίθουσα ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ

Από την Πέμπτη 22/10/2020 έως και την Τετάρτη 28/10/2020. Ώρα προβολής: 21:30. Τιμές εισιτηρίων: 7,00€ και 5,00€ (παιδικό έως 10 ετών, φοιτητικό,άνεργοι,πολύτεκνοι, Α.Μ.Ε.Α. και άνω των 65 ετών). Κάθε Δευτέρα και Τρίτη γενική είσοδος 5,00€ και κάθε Τετάρτη και Πέμπτη ένα εισιτήριο των 7,00€ για 2 άτομα (1+1).Από την Παρασκευή έως την Κυριακή για τις μεταγλωττισμένες ταινίες, γενική είσοδος 5,00€.Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη εκδίδονται μόνο εισιτήρια των 7,00€.


Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΗΣ ΤΡΥΠΙΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ


Διάρκεια ταινίας 140'

Περιγραφή

Διατηρώντας το γνωστό ύφος του, αλλά πιο απολαυστικός και καυστικός από ποτέ, ο Γιάννης Οικονομίδης επιστρέφει με την πολυαναμενόμενη γκανγκστερική μαύρη κωμωδία «Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΗΣ ΤΡΥΠΙΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ».

Η υπόθεση της ταινίας, που γυρίστηκε στη Λαμία, περιστρέφεται γύρω από μια γοητευτική γυναίκα, η οποία αποφασίζει να εγκαταλείψει τον επιχειρηματία σύζυγό της για έναν ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου και πρώην λαϊκό τραγουδιστή. Δεν αρκείται όμως σε αυτό – εγκαταλείποντας τη συζυγική εστία, η μοιχαλίδα παίρνει μαζί της κι ένα εκατομμύριο ευρώ… Φυσικά, ο σύζυγος παρανοεί, και ορκίζεται εκδίκηση. Εν τω μεταξύ, ο υπόκοσμος της νύχτας, στη μικρή επαρχιακή πόλη, μπαίνει σε αναβρασμό γύρω από το παράνομο ζευγάρι.  Και το κερασάκι στην τούρτα: οι φοβερές μαμάδες των δύο αντεραστών δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα χέρια…

Μετά τη μεγάλη θεατρική επιτυχία του έργου του «Στέλλα Κοιμήσου», ο δημιουργός των ταινιών «Σπιρτόκουτο», «Η ψυχή στο στόμα», «Μαχαιροβγάλτης» και «Το μικρό ψάρι»,  επανέρχεται στον «φυσικό» του χώρο, τον κινηματογράφο, με μια ταινία στην οποία παρουσιάζει το γκροτέσκο της ανθρώπινης συμπεριφοράς με οργή αλλά και τρυφερότητα. Η γνωστή «οικονομιδική» σκληρή γλώσσα υπάρχει κι εδώ, εμπλουτισμένη όμως με κοφτερό χιούμορ, αλλά όχι σαν αυτοσκοπός (που ποτέ δεν ήταν στις ταινίες του Οικονομίδη), παρά σαν μέσο, σαν όχημα για να ειπωθούν, και να παρουσιαστούν στην οθόνη, κάποιες κωμικοτραγικές αλήθειες της σημερινής ελληνικής κοινωνίας.

Πρωταγωνιστούν οι Βασίλης Μπισμπίκης,  Βίκυ Παπαδοπούλου και Γιάννης Τσορτέκης, αλλά και δύο ηθοποιοί-φετίχ του Οικονομίδη: ο Στάθης Σταμουλακάτος και ο Βαγγέλης Μουρίκης. Σε ρόλους – έκπληξη εμφανίζονται η Λένα Κιτσοπούλου και ο Γιώργος Γιαννόπουλος, ενώ το εκρηκτικό ντεμπούτο τους στον κινηματογράφο κάνουν οι κυρίες Βασιλική Καλλιμάνη και Σοφία Κουνιά, ως μαμάδες των Βασίλη Μπισμπίκη και Γιάννη Τσορτέκη.

Σκυλάδικο ο «Κροκόδειλος»  και ελληνίδες μαμάδες με φαρμακερά ταπεράκια – αδίστακτοι εκτελεστές με λεπτά αισθήματα και λαδωμένοι μπάτσοι:  η μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς είναι ένα οπτικοποιημένο μπλουζ της επαρχίας και της νύχτας,  ένα μαύρο ελληνικό γουέστερν.

 

Σημείωμα σκηνοθέτη

«Όπου και να πάω, όπου και να κοιτάξω, ό,τι και να σκεφτώ• Ελλάδα! Αυτή η αλλόκοτη χώρα με τις χίλιες ευλογίες και τις χίλιες κατάρες. Ελλάδα. Ένας τόπος για τον οποίο το ρητό “εδώ τα πάντα μπορούν να συμβούν” δεν είναι υπερβολή, αλλά ο κανόνας. Ελλάδα. Ο ιδανικός καμβάς για να ζωγραφίσεις επάνω του την πιο απίστευτα πιστευτή κινηματογραφική ιστορία. Επαρχία, καλοκαίρι, σήμερα. Μια μικρή πόλη χαμένη στον κάμπο. Αφόρητη ζέστη και αφόρητη πλήξη. Μια συζυγική απιστία και ένα εκατομμύριο ευρώ που κάνει φτερά ανάβουν τα αίματα. Ο κόσμος κι ο υπόκοσμος συναντιούνται, τα όργανα αρχίζουν να βαράνε κι από κει και πέρα ο κακός χαμός. Έρωτες και καψούρες, πάθη και προδοσίες, συμβόλαια θανάτου, γιοι και μανάδες, σκυλάδικα και black metal, κροκόδειλοι, γλάροι, γουρούνια, χαρακτήρες με μεγάλα “εγώ” και τρύπιες καρδιές. Όλα αυτά και άλλα τόσα, μαζί με ένα αποθεωτικό μαύρο χιούμορ που όμοιό του δεν έχω ξαναδοκιμάσει ποτέ σε άλλη μου ταινία, αποτελούν τα υλικά του κοκτέιλ της “Μπαλάντας”. Οπότε, καθίστε αναπαυτικά κι απολαύστε. Καλή σας διασκέδαση και… εις άλλα με υγεία».

Συντελεστές

ΠΑΙΖΟΥΝ: Βασίλης Μπισμπίκης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιάννης Τσορτέκης, Στάθης Σταμουλακάτος, Βαγγέλης Μουρίκης, Γιώργος Γιαννόπουλος, Λένα Κιτσοπούλου.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γιάννης Οικονομίδης

ΣΕΝΑΡΙΟ: Γιάννης Οικονομίδης, Χάρης Λαγκούσης, Δημοσθένης Παπαμάρκος

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: Δημήτρης Κατσαΐτης

ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΜΟΥΣΙΚΗ: Jean-Michel Bernard

ΜΟΝΤΑΖ: Γιάννης Χαλκιαδάκης

ΗΧΟΣ: Ντίνος Κίττου, Κώστας Φυλακτίδης

ΣΚΗΝΙΚΑ: Ιουλία Σταυρίδου

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Χριστίνα Λαρδίκου

ΜΑΚΙΓΙΑΖ: Γιάννης Παμούκης

VFX SUPERVISOR: Αντώνης Κοτζιάς

ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: Ιωάννα Μπολομύτη

ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ: Πάνος Παπαχατζής, Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος, Elie Meirovitz, Ingmar Trost, Γιάννης Οικονομίδη


 Αίθουσα ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ

Από την Πέμπτη 22/10/2020 έως και την Τετάρτη 28/10/2020. Ώρα προβολής: 20:10. Τιμές εισιτηρίων: 7,00€ και 5,00€ (παιδικό έως 10 ετών, φοιτητικό,άνεργοι,πολύτεκνοι, Α.Μ.Ε.Α. και άνω των 65 ετών). Κάθε Δευτέρα και Τρίτη γενική είσοδος 5,00€ και κάθε Τετάρτη και Πέμπτη ένα εισιτήριο των 7,00€ για 2 άτομα (1+1).Από την Παρασκευή έως την Κυριακή για τις μεταγλωττισμένες ταινίες, γενική είσοδος 5,00€.Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη εκδίδονται μόνο εισιτήρια των 7,00€.

ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ

Πρωτότυπος τίτλος: ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ

Είδος: Ντοκιμαντέρ

Σκηνοθεσία: Αγγελική Αντωνίου

Παραγωγή: Angeliki Antoniou Filmproduktion

Έτος: 2020

Χώρα: Ελλάδα, Γερμανία

Γλώσσα: Ελληνικά

Διάρκεια: 76'

 

 

«OI ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ»
Αδέσποτες βόλτες γεμάτες εκπλήξεις, στην καρδιά της πόλης
*Υποψήφια για τον «Χρυσό Αλέξανδρο» στο  Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2020*

 

ΣΥΝΟΨΗ

Η ταινία της Αγγελικής Αντωνίου «Οι Άγνωστοι Αθηναίοι» παρακολουθεί επί 6 χρόνια τη ζωή των σκύλων στο κέντρο Αθήνας και τη σχέση τους με τους ανθρώπους και τον χώρο γύρω τους.

«Οι Άγνωστοι Αθηναίοι»  είναι ένα συγκινητικό ταξίδι στις διαδρομές ανθρώπων και ζώων και ταυτόχρονα ένα ολοζώντανο, απρόβλεπτο πορτραίτο που αποκαλύπτει την καρδιά της αυθεντικής Αθήνας, μιας Αθήνας που συνεχώς παίρνει νέα μορφή.

Μουσική: Σεραφείμ Γιαννακόπουλος (Planet of Zeus)

 

 

Η παρουσίαση της ταινίας στο ελληνικό κοινό τελεί υπό την ΑΙΓΙΔΑ του Δήμου Αθηναίων.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΔΑΣ:
«Πάντα απορούσα πώς τα αδέσποτα σκυλιά επιβιώνουν στο κέντρο μιας τόσο μεγάλης, χαοτικής πόλης όπως η Αθήνα. Μοναδικό φαινόμενο σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, όπου δεν υπάρχουν αδέσποτα σκυλιά. Ύστερα από εντατική παρακολούθηση ανακάλυψα τους μυστικούς σωτήρες και ευεργέτες τους, ανθρώπους που ξοδεύουν χρόνο και χρήμα για να τα φροντίσουν. Αυτή η μοναδική, συμβιωτική σχέση κέντρισε το ενδιαφέρον μου. Mέσα από τις σχέσεις ανθρώπων και ζώων, η ταινία σκιαγραφεί ένα συγκινητικό πορτραίτο των αδέσποτων, με σκηνικό την Αθήνα που διαρκώς αλλάζει. Ταυτόχρονα είναι η προσωπική μου κατάθεση αγάπης προς την πόλη που πέρασα τα νιάτα μου και ενηλικιώθηκα.»

Η Αγγελική Αντωνίου παρακολούθησε επί 6 χρόνια τη ζωή των σκύλων στο κέντρο Αθήνας

H σκηνοθέτις ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Σκηνοθέτις, σεναριογράφος, παραγωγός. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στην Ελλάδα (ΑΠΘ) και σκηνοθεσία στην DFFB (Γερμανική Ακαδημία Κινηματογράφου και Τηλεόρασης στο Βερολίνο). Ζει και εργάζεται ανάμεσα στην Αθήνα και το Βερολίνο, μία διεθνικότητα που αντανακλάται συχνά  στα θέματά της και στους όρους παραγωγής. Έχει σκηνοθετήσει ταινίες μικρού, μεγάλου μήκους και ντοκιμαντέρ. Oι ταινίες της έχουν διαγωνισθεί και βραβευθεί σε διεθνή φεστιβάλ (Locarno, Moscow, Palmsprings, Montreal, San Francisco, Τhessaloniki, Μοntpellier, Göteborg, Oslo κ.ά) Η πολυβραβευμένη της ταινία  Eduart, συμμετείχε σε περισσότερα από 50 διεθνή φεστιβάλ, ήταν υποψήφια για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία 2007 και ως η υποψηφιότητα της Ελλάδας για Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας το 2008. Oι ταινίες της έχουν διανεμηθεί εντός και εκτός Ελλάδας.

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ (επιλογή)

1987 – ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ μμ, 20′, Βραβείο Φεστιβάλ Δράμας 1987

1991 – ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ (GEFANGENE DES MEERES) doc, 80′ (Γερμανία)

1992 – ΔΟΝΟΥΣΑ, 84′ (Γερμανία-Ελβετία-Ελλάδα) Locarno International Film Festival 1992 (διαγωνιστικό τμήμα) Βραβείο Νέων για Καλύτερη Ταινία (A’ Prix de la Jeunesse) / 33ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Βραβεία Ελληνικού Κινηματογράφου, 1992: Ερμηνείας Β’ Ανδρικού Ρόλου /γερμανική διάκριση ποιότηταs “αξιόλογη”

1996 –  ΧΟΡΟΙ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ (TÄNZE DER NACHT) doc, 60′, (Γερμανία)

1997 – ΧΑΜΕΝΕΣ ΝΥΧΤΕΣ (VERSPIELTE NÄCHTE), 86′ (Γερμανία-Ελλάδα) Ανώτατη γερμανική διάκριση ποιότηταs  «ιδιαίτερα αξιόλογη”/38ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, 1997, 4 Κρατικά Βραβεία Ποιότητας: Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας,  Καλύτερου Σεναρίου και Βραβείο Καλύτερης Ερμηνείας  Α΄ Γυναικείου Ρόλου (Jasmin Tabatabai) «/ Hof International Film Festival 1997: Βραβείο Σκηνογραφίας

1999 – HEIMLICHER TANZ (Γερμανία) TV movie, 88′

2000 – ALLEIN UNTER MÄNNERN (Γερμανία) TV movie, 85′

2001 – MESSERSCHARF (Γερμανία ) TV movie, 88′

2007 – EDUART, (Ελλάδα-Γερμανία) 105′, 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Μεσογειακού Κινηματογράφου του Μονπελιέ, 2007: Χρυσή Αντιγόνη, Ειδική Μνεία από το Βραβείο Νέων  (CMCAS) /47ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, 2006, 9 Κρατικά Βραβεία Ποιότητας (ανάμεσα σε αυτά: 1ο Βραβείο Ταινίας Μυθοπλασίας, Βραβείο Σκηνοθεσίας, Βραβείο Σεναρίου, Βραβείο Σκηνογραφίας και το Βραβείο FIPRESCI / World Fest-Houston International Film Festival, 2008 (διαγωνιστικό τμήμα): Silver Remi Award/Los Angeles Greek Film Festival, 2008 , Βραβεία Orpheus Καλύτερης Ταινίας & Καλύτερης Σκηνοθεσίας

2020 – ΠΡΑΣΙΝΗ ΘΑΛΑΣΣΑ, 95′ (Ελλάδα-Γερμανία), εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα «Για να δει τη θάλασσα” της Ευγενίας Φακίνου

2020 – ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ  doc 76′ (Ελλάδα-Γερμανία),  18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, 2016, Docs in Progress/ Συμμετοχή στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα, 22o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2020

www.angelikiantoniou.com 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Αγγελική Αντωνίου
Κινηματογράφηση: Αγγελική Αντωνίου
Παραγωγός: Αγγελική Αντωνίου
Παραγωγή: Angeliki Antoniou Filmproduktion (Βερολίνο)
Μοντάζ: Χρόνης Θεοχάρης
Ήχος: Αγγελική Αντωνίου, Κώστας Φυλακτίδης
Μουσική: Σεραφείμ Γιαννακόπουλος
Post Production: Authorwave
Post Production Manager: Πάνος Μπίσδας
Post Production Supervisor: Λίζα Χρυσοχόου
Color Correction: Μάνος Χαμηλάκης
Color Correction Assistant: Μαρία Τζωρτζάτου
Τεχνικός Υπεύθυνος: Παναγιώτης Καραχάλιος
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΙΤΛΩΝ ΤΕΛΟΥΣ «ATHENS» ΕΙΝΑΙ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ PLANET OF ZEUS


 Αίθουσα ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ

Από την Πέμπτη 22/10/2020 έως και την Τετάρτη 28/10/2020. Ώρα προβολής: 18:40. Τιμές εισιτηρίων: 7,00€ και 5,00€ (παιδικό έως 10 ετών, φοιτητικό,άνεργοι,πολύτεκνοι, Α.Μ.Ε.Α. και άνω των 65 ετών). Κάθε Δευτέρα και Τρίτη γενική είσοδος 5,00€ και κάθε Τετάρτη και Πέμπτη ένα εισιτήριο των 7,00€ για 2 άτομα (1+1).Από την Παρασκευή έως την Κυριακή για τις μεταγλωττισμένες ταινίες, γενική είσοδος 5,00€.Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη εκδίδονται μόνο εισιτήρια των 7,00€.


ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΝΑ ΜΗ ΖΕΙ (TO BE OR NOT TO BE)

Κωμωδία 1942 | Α/Μ | Διάρκεια: 99'

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Ερνστ Λιούμπιτς με τους: Κάρολ Λόμπαρντ, Τζακ Μπένι, Ρόμπερτ Στακ

Κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής στη Βαρσοβία, ένας θίασος βρίσκεται μπλεγμένος σε αποστολή εντοπισμού ενός Γερμανού κατασκόπου.

Αναλυτική κριτική από Γιάννη Καντέα-Παπαδόπουλο

 Κομψοτέχνημα του κλασικού Χόλιγουντ και σπουδαία αντιπολεμική σάτιρα που λειτουργεί επίσης άψογα ως αγχωτικό θρίλερ, χάρη στην εντυπωσιακά αέρινη σκηνοθεσία του Ερνστ Λιούμπιτς. Χρειάζονται κότσια και αστείρευτο ταλέντο για να γυρίσεις μια αντιπολεμική σάτιρα καταμεσής του Β' Παγκοσμίου Πολέμου κι ο Έρνστ Λιούμπιτς διέθετε και τα δύο. Η ταινία του, που θεωρήθηκε κακόγουστη όταν κυκλοφόρησε αλλά σήμερα αναγνωρίζεται ως καθαρό αριστούργημα, εξελίσσεται στην υπό ναζιστική κατοχή Βαρσοβία, όπου ένας θίασος βρίσκεται μπλεγμένος στην αποστολή εντοπισμού ενός Γερμανού κατασκόπου. Ο χειρισμός των ισορροπιών από τον Λιούμπιτς είναι εκπληκτικός, με το σκηνοθέτη να προσδίδει αδιόρατη διηγηματική ρευστότητα στο ύφος της ταινίας, η οποία ξεκινά ως σπιρτόζικη κομεντί, εξελίσσεται σε αγχωτικό θρίλερ και ολοκληρώνεται ως κατάμαυρη κωμωδία που ειρωνεύεται τον παραλογισμό του πολέμου. Όλα αυτά χωρίς να λείπει ο ευφυής σαρκασμός για τις αντιζηλίες των ηθοποιών και το ονειροπαρμένο ταμπεραμέντο τους, που καταφέρνει τελικά να τους γλιτώσει από τη φρίκη.

ΗΠΑ. 1942. Α/Μ. Διάρκεια: 99΄. Διανομή: SUMMER CLASSICS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...