Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

 Τον Νοέμβριο του 1956 στην ιταλική πόλη Massa Ο Ρομπέρτο ​​Ζανέτι 


γνωστός και ως Savage γεννιέται. Από την παιδική ηλικία, η μουσική για αυτόν ήταν ένα είδος χόμπι, αλλά από την ηλικία των 14 άρχισε να μαθαίνει να παίζει πιάνο και συνειδητοποίησε ότι ήτανη  μουσική που θα μπορούσε να γίνει μελλοντικό του επάγγελμα. Ενώ ήταν ακόμα στο γυμνάσιο, έπαιξε με διαφορετικά μουσικά συγκροτήματα. 

Δημιούργησε τη μπάντα "Taxi", στην οποία η κιθάρα  έπαιξε ο φίλος του Fornaciari Zucchero. Ήταν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου που  ο Roberto άρχισε να γράφει τα τραγούδια του. Στην αρχή ήταν ένα μελωδικό ύφος, και στη συνέχεια εμφανίστηκε και χορευτικός ρυθμός. Το 1983, η μπάντα κυκλοφόρησε το πρώτο single, ονομάστηκε " Maiami". Ήταν η ώθηση για ένα νέο επιτυχημένο τραγούδι, το οποίο γράφτηκε για τον Joey Moon. 

Το φθινόπωρο του 1983, ο Roberto δημιουργεί μια σύνθεση,η οποία γίνεται μια πραγματική επανάσταση στην καριέρα του. Το single Don't Cry Tonight    «Ήταν η πρώτη μεγάλη επιτυχία ΄του Zanetti. 

 Στο άλμπουμ "Tonight"υπάρχουν και άλλα  δημοφιλή τραγούδια  όπως "Only you", "Radio".  

Από το 1984 έως το 1986 ο "Savage" κάνει συνεχώς περιοδείες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου σε όλη την Ευρώπη δίνει περισσότερες από 300 συναυλίες. Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται στη Γερμανία και τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ελβετία, την Αυστρία και την Ελλάδα, τη Σουηδία, την Πορτογαλία και φυσικά στην Ιταλία. Ο "Savage" γίνεται  πιο απαιτητικός, αποκτά χιλιάδες οπαδούς, καθώς ο ρομαντισμός και η μελωδική φύση των τραγουδιών έχουν επηρεάσει τις καρδιές και τις ψυχές των ανθρώπων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...