Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020

 Οι  Άρης Σερβετάλης, Μίκυ Ρουρκ και Αλεξάντερ Πετρόφ, μαζί με ένα πλούσιο καστ Ελλήνων ηθοποιών, συναντούν τη ζωή του Αγίου Νεκταρίου, υπό τους ήχους του Πολωνού Zbigniew Preisner, συνθέτη των κινηματογραφικών έργων του Κριστόφ Κισλόφκι.


Με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τον θάνατό του, η γεμάτη δοκιμασίες ζωή του Αγίου Νεκταρίου (που έχει χαρακτηριστεί ως ο Άγιος της υπομονής) αναμένεται να προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες το φθινόπωρο του 2020. Στην ελληνοαμερικανική συμπαραγωγή με τίτλο “MAN OF GOD” ("Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ") συμμετέχουν 95 ηθοποιοί από την Ελλάδα, τη Ρωσία και τις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων ο Ρώσος αστέρας Αλεξάντερ Πετρόφ και ο Αμερικάνος αστέρας του Χόλυγουντ Μίκι Ρουρκ.


Η δημιουργός της βιογραφίας, Γιελένα Πόποβιτς, που υπογράφει τόσο το σενάριο όσο και τη σκηνοθεσία, γίνεται ο μαέστρος μιας ταινίας που υμνεί την ελπίδα, και συντονίζει ένα αξιοζήλευτο καστ ηθοποιών, μεταφέροντας το μήνυμα ότι «ο αγώνας είναι υπόθεση όλων μας», όπως δηλώνει, αλλά και ότι «η μεγαλύτερη νίκη είναι αυτή που επιτυγχάνουμε μέσα μας». 


Τον ρόλο του Αγίου Νεκταρίου ενσαρκώνει ο Άρης Σερβετάλης.Το καστ συμπληρώνεται από γνωστούς Έλληνες ηθοποιούς όπως οι Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Γιάννης Στάνκογλου, Νικήτας Τσακίρογλου, Χρήστος Λούλης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Μιχάλης Οικονόμου, Τόνια Σωτηροπούλου, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Μάνος Γαβράς και τον Ρώσο ηθοποιό Αλεξάντερ Πετρόφ («Gogol: The Beginning»).


 Tα πρώτα γυρίσματα άρχισαν στις 8 Ιουνίου 2020 στην Μονή Πεντέλης, στο τεχνολογικό πάρκο Λαυρίου, στην Πλάκα και την Αίγινα. Η ταινία είναι μια παραγωγή της Simeon Entertainment και της View Master Films, σε συνεργασία με την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπεδίου και το Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος Ο Γραικός, και με την υποστήριξη του ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας), ενώ τις διεθνείς πωλήσεις έχει αναλάβει η Pure Flix/Quality Flix.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...