Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

Η Ακριβή Κόλλια είναι ένας από τους ανθρώπους του κινηματογραφικού χώρου που μας γεμίζουν ειλικρινή και αστείρευτη έμπνευση. Με σπουδές στο Θέατρο, αλλά και στις Ψηφιακές Μορφές Τέχνης , έχει καταφέρει πολλά και σε ιδιαίτερα νεαρή ηλικία. Έχει στο βιογραφικό της ως σκηνοθέτιδα 10 ταινίες μικρού μήκους, από το 2010!

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στη Σχολή Καλών Τεχνών - Τμήμα Θεατρικών Σπουδών και αποφοίτησε το 2013. Η πτυχιακή της εργασία «Στοιχεία Θεατρικότητας Στον Κινηματογράφο, Τεχνική και Αφηγηματική Χρήση του Πλάνου Σεκάνς» αποτέλεσε τον σύνδεσμο ανάμεσα στην θεατρική της εκπαίδευση και την αγάπη της για τον Κινηματογράφο.  Συνέχισε τις σπουδές της στη Σχολή Καλών Τεχνών, στο μεταπτυχιακό τμήμα  Ψηφιακές Μορφές Τέχνης, από το οποίο αποφοίτησε το 2018. Η ταινία της «Πολιορκία» (блокада) βραβεύτηκε το 2016 με το βραβείο καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου "ПЕРЕРЫВ НА ВОЙНУ" της Αγίας Πετρούπολης.
Είναι ιδρυτικό μέλος και Έφορος Τμήματος Κινηματογράφου ΝΑΡΤΟΥΡΑ.

Πηγή έμπνευσης αποτελεί τα τελευταία χρόνια η Μάνη για την σκηνοθέτιδα Ακριβή Κόλλια, η οποία έχει ξεκινήσει δυναμικά την δική της πορεία στο χώρο των ταινιών μικρού μήκους.

Τα θέματά της... ακανθώδη και όλα τα φιλμ της διακατέχονται από βαθύ κοινωνικό προβληματισμό. Εκτός αυτού, όπως όλα δείχνουν, οι συνθήκες έχουν ωριμάσει και για το επόμενο μεγάλο βήμα της, που θα είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της, η οποία θα γυριστεί στη Μάνη.

Παρακάτω θα δείτε την ταινία μικρού μήκους με τίτλο  ΚΑΡΤΑ ΜΝΗΜΗΣ(2012)-Υπόθεση:Σε ένα προάστιο της Αθήνας ο Σωκράτης βιώνει την ρουτίνα της καθημερινότητας του, έχοντας αναπτύξει μια δική του λογική ύπαρξης. Για εκείνον όλα είναι απλά, ενώ καθένας γύρω του βλέπει τη σημασία των ανθρώπινων σχέσεων από τη δική του οπτική γωνία. Υπάρχει όμως κατάλληλος τρόπος να δει κανείς τη πραγματικότητα;




Πηγη-artic.gr-eleftheriaonline.gr-kalamatajournal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...