Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

Μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες των 1980 και η ταινία που επέβαλε το αστέρι του Έντι Μέρφι. Ο έγχρωμος σταρ είναι απολαυστικός και ειδικά με το χαρακτηριστικό του γέλιο κερδίζει τους πάντες. Δεν είναι κακό κι ως αστυνομική περιπέτεια, αλλά αν δεν είχε το κωμικό στοιχείο και τον συγκεκριμένο πρωταγωνιστή κανείς δεν θα το θυμόταν σήμερα.

BEVERLY HILLS COP: Ο Εντι Μέρφι κάνει θραύση ως σούπερσταρ στην κωμωδία καταιγιστικής δράσης του Μαρτιν Μπρεστ, στο ρόλο που τον επέβαλλε σε όλον τον κόσμο, ως ντετέκτιβ Αξελ Φόλεϊ που κατηφορίζει από το Ντιτρόιτ στο Μπέβερλι Χιλς για να εξιχνιάσει το φόνο ενός φίλου του που δολοφονείται μπροστά στα μάτια του.

BEVERLY HILLS COP 2: Ντελιριακή και ξεκαρδιστική η συνέχεια που επιφυλάσσει ο σκηνοθέτης Τόνι Σκοτ στην τεράστια επιτυχία της πρώτης ταινίας, βρίσκει τον ντετέκτιβ Φόλεϊ να μπλέκει σε ένα φρενιτώδες πιστολίδι με απίστευτες καταστάσεις, εναντίον μιας διεθνούς σπείρας λαθρεμπόρων όπλων στο φόντο της χλιδάτης νότιας Καλιφόρνια.

BEVERLY HILLS COP 3: Στην τρίτη ταινία της πετυχημένης κινηματογραφικής σειράς σε σκηνοθεσία του Τζον Λάντις, ο Φόλεϊ παίρνει εκδίκηση για το φόνο του αφεντικού του, κυνηγώντας τον δολοφόνο του σε ένα ολόκληρο πάρκο ψυχαγωγίας στο Λος Αντζελες, στους διαδρόμους, στους χώρους των παιχνιδιών, στον υπόγειο. Εντυπωσιακές σκηνές, τρελό κυνηγητό, απροσδόκητες εξελίξεις από έναν Εντι Μέρφι σε απίστευτη φόρμα.


Μπορεί αρχικά να προοριζόταν για τηλεοπτική σειρά, τελικά όμως ο 4ος στη σειρά, Μπάτσος του Μπέβερλι Χιλς, θα αφορά σε κινηματογραφική ταινία, φυσικά με τον Έντι Μέρφι (και το χαρακτηριστικό γέλιο του) στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Μετά το απολαυστικό «Dolemite is my name», ο Έντι Μέρφι θα συνεχίσει την συνεργασία του με το Netflix και θα αναστήσει έναν αγαπημένο χαρακτήρα που υποδύθηκε στα 80s. Τον «Μπάτσο του Μπέβερλι Χιλς» Άξελ Φόλεϊ στην τέταρτη ταινία της σειράς, της οποίας τα δικαιώματα μόλις αγόρασε το Netflix από την Paramount που αφορούν μάλιστα και πέμπτη ταινία αν προκύψει.


Θυμηθείτε και το μουσικό θέμα της ταινίας,  το ‘Axel F τίτλος του κομματιού προέρχεται από το ονοματεπώνυμο Axel Foley, το οποίο ήταν το όνομα του ρόλου που υποδύθηκε στην ταινία ο Eddie Murphy. που αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα ringtone.

Πηγη-cine.gr-moveitmag.gr-tralala.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...