Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Το νησί είναι μια αμερικανική ταινία slasher του 1980 που σκηνοθέτησε ο Michael Ritchie και πρωταγωνιστεί o Michael Caine και o David Warner. Η ταινία βασίστηκε στο ομώνυμο  μυθιστόρημα   από τον Peter Benchley(συγγραφέα των Jaws (1974) και, The Deep (1976) ο οποίος επίσης έγραψε το σενάριο. Πρόκειται για μια άγρια ομάδα πειρατών, αποτελούμενη από  κλέφτες και δολοφόνους, οι οποίοι είναι κρυμμένοι από τον έξω κόσμο σε ένα άγνωστο νησί της Καραϊβικής .


Η Universal δεν άφησε στην τύχη σχεδόν τίποτα. Οι συντελεστές που επέλεξε προκειμένου να στελεχώσει την μεταφορά αυτή, είχαν όλοι σημαντικότατη πορεία στην βιομηχανία του θεάματος. Σκηνοθεσία Michael Ritchie, παραγωγή Richard D. Zanuck, σενάριο από τον συγγραφέα Peter Benchley, μουσική Ennio Morricone, διεύθυνση φωτογραφίας Henri Decaë, μοντάζ Richard A. Harris, πρωταγωνιστής ο Michael Caine.


Ηγετική φιγούρα του καστ ο Michael Caine. Στο πρόσωπο του παρακολουθεί ο θεατής να συντελείται καρέ – καρέ μια ολοκληρωτική αλλοίωση της προσωπικότητας, καθώς προσπαθεί να επιβιώσει κάτω από πρωτόγνωρα απάνθρωπες συνθήκες.

Καταπληκτικοί οι 3 αρχηγοί των πειρατών, οι Άγγλοι David Warner(Νάου), Don Henderson(Ρόλο), Dudley Sutton(δρ. Μπραζίλ), όπως κι ο Frank Middlemass(ο παρανοικός Γουίντσορ). Από κοντά τους σε ερμηνείες και οι Angela Punch McGregor(Μπεθ), Reg Evans(Τζακ Νυχτερίδας). Όλοι τους αποτελούν ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο του Βρετανικού σινεμά των δεκαετιών του ’70 και του ’80.


Ο σεναριογράφος Peter Benchley πληρώθηκε 1,25 εκατομμύρια δολάρια για τα δικαιώματα ταινίας στο μυθιστόρημα και γαι το σενάριο.
Ο Αμερικανός ακτινοβόλος κόπτης Dauntless βρίσκεται στη φανταστική USCGC New Hope στην ταινία.
Η ταινία γυρίστηκε  κυρίως στα νησιά Αντίγκουα και Αμπάκο
Ο David Brown δήλωσε ότι ο προϋπολογισμός της ταινίας  ήταν 12 εκατομμύρια δολάρια συν 25% γενικά, αλλά άλλα ρεπορτάζ την έβαλαν πάνω από 20 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγη-Wikipedia-Cineoasis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

  Cary Grant: Ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους και αγαπητούς ηθοποιούς της χρυσής γενιάς του Χόλιγουντ       Ο  Cary Grant , ένας από τους π...