Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Ο θρυλικός σκηνοθέτης Howard Hawks θεωρείται από πολλούς ως ο άνθρωπος που εγκαινίασε το γκανγκστερικό είδος ταινίας, με τον θρυλικό «Σημαδεμένο» («Scarface») του ’32.


Ο Χοκς επηρέασε πολλούς, αξιοσημείωτους και γνωστούς σκηνοθέτες όπως τον Μάρτιν Σκορτσέζε, τον Τζον Κάρπεντερ, τον Ρόμπερτ Άλτμαν και τον Κουέντιν Ταραντίνο. Και η δουλειά του θαυμάστηκε από επίσης αξιοσημείωτους σκηνοθέτες όπως από τον Φρανσουά Τρυφώ, τον Πίτερ Μπογκντάνοβιτς, τον Μάικλ Μαν και τον Ζακ Ριβέτ.


ο Χάουαρντ Χοκς/ Howard Hawks σκηνοθέτησε αυτή την εμβληματική για τον μύθο της Μέριλιν Μονρόε μουσική κομεντί. Ο τίτλος της -Οι άνδρες προτιμούν τις ξανθές/ Gentlemen Prefer Blondes- υπήρξε παράλληλα και ένα σλόγκαν- κλισέ σχετικά με την ανδρική ερωτική επιθυμία .


Ένας ευέλικτος σκηνοθέτης , ο Hawks διερεύνησε πολλά είδη όπως κωμωδίες, δράματα, ταινίες γκάνγκστερ, επιστημονική φαντασία, ταινίες noir και westerns. Οι πιο δημοφιλείς ταινίες του περιλαμβάνουν το  Scarface (1932), Bringing Up Baby (1938), Only Angels Have Wings (1939), His Girl Friday (1940), To Have and Have Not (1944), The Big Sleep (1946), Red River (1948), The Thing from Another World (1951), Gentlemen Prefer Blondes (1953), και  Rio Bravo (1959). .









Πηγη-Move it-Wikipedia-Cinephilia.gr-camerastyloonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

  Cary Grant: Ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους και αγαπητούς ηθοποιούς της χρυσής γενιάς του Χόλιγουντ       Ο  Cary Grant , ένας από τους π...