Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Το 1963  ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Seal (Seal Henry Olusegun Olumide Adeola Samuel) γεννήθηκε στο Πάντινγκτον του Λονδίνου. Το όνομα του Olusegun σημαίνει “God is victorious“. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της Βρετανικής soul μουσικής. Ο τραγουδιστής Seal υπέφερε σε μικρή ηλικία από ερυθυματώδη λύκο, ασθένεια που του άφησε –κυριολεκτικά- τα σημάδια της στο πρόσωπό του.

Ξεκίνησε τη καριέρα του τραγουδώντας σε τοπικά μαγαζιά και τη δεκαετία του ’80 ενσωματώθηκε στο Βρετανικό funk συγκρότημα Push, με τους οποίους περιόδευσε στην Ιαπωνία. Κατά το ταξίδι αυτό, η μπάντα χωρίστηκε… Επέστρεψε στην Αγγλία και μετά από λίγο καιρό γνώρισε τον παραγωγό Adamski. Μαζί ηχογράφησαν το τραγούδι “Killer“, με το οποίο έγινε δημοφιλής το 1990.

Το τρίτο single “Kiss from a Rose” από το άλμπουμ του “Seal II” (1994) γνώρισε επιτυχία περίπου ένα χρόνο μετά όταν συμπεριλήφθηκε στο soundtrack της ταινίας “Batman Forever” (1995). Τον Αύγουστο του 1995 το τραγούδι έφτασε στην κορυφή του Billboard και το 1996 χάρισε στον καλλιτέχνη τρία βραβεία Grammy τα “Record of the Year“, “Song of the Year” και “Best Male Pop Vocal Performance“.


Πηγη-Mousikoexpress.com-Topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...