Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Αφού κυκλοφόρησαν αρκετά singles, το Live Is Life του συγκροτήματος των Opus πέτυχε τεράστια επιτυχία το 1985, ανεβαίνοντας στα  charts πολλών χωρών, μεταξύ των οποίων η Αυστρία (οκτώ εβδομάδες), η Γερμανία, η Γαλλία (επτά εβδομάδες) και η Σουηδία (τέσσερις εβδομάδες). Στη Γαλλία, το τραγούδι είναι το 149ο καλύτερο και πρώτο σε πωλήσεις single όλων των εποχών με περίπου 857.000 πωλήσεις.

Το τραγούδι δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας στο Oberwart, στις 2 Σεπτεμβρίου 1984, ενώ το συγκρότημα  γιόρταζε την ενδέκατη επέτειό του. Καταγράφεται σε μια ζωντανή έκδοση με το κοινό να τραγουδάει στα στίχους. Στους στίχους, το τραγούδι εκφράζει "την ενθουσιώδη προσκόλληση της μπάντας στη σκηνή". Το τραγούδι πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της φιλανθρωπικής εκστρατείας του 1985, "Austria für Afrika".

Το 1994, με την ευκαιρία του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA το 1994, Οι Opus κυκλοφόρησε μια άλλη έκδοση του "Live Is Life", που τους κατέστησαν  πάλι στην πρώτη δεκάδα καλύτερων συγκροτημάτων  στην Αυστρία.


Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ,το "Live is Life" μαθέυτηκε σε όλο τον κόσμο και από τότες όλοι ήξεραν τους  Opus. Προσκλήθηκαν σε τηλεοπτικές εκπομπές όπως "Top of the Pops" (GB), Solid Gold και MTV (ΗΠΑ) και έδωσαν συναυλίες στην Ίμπιζα, στο Βόσπορο, στην Κεντρική και Νότια Αμερική. Επιπλέον έλαβαν το βραβείο Juno από τον Καναδά για το καλύτερη παραγωγή single της χρονιάς.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...