Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Copacabana:`Ενα τραγούδι με ευχάριστη μουσική, κρύβει μια τραγική ιστορία που ίσως δεν έχουμε προσέξει...

Κυκλοφόρησε το 1978 ως το τρίτο και τελευταίο single από το πέμπτο studio album του Barry Manilow. , Even Now (1978).

Το τραγούδι ήταν εμπνευσμένο από μια συνομιλία μεταξύ του Manilow και του στιχουργού Bruce  Sussman στο ξενοδοχείο Copacabana στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όταν συζήτησαν αν υπήρχε ποτέ  τραγούδι που να  ονομάζεται "Copacabana". Αφού επέστρεψε στις ΗΠΑ, ο Manilow - ο οποίος στη δεκαετία του 1960 ήταν τακτικός επισκέπτης στο  Copacabana nightclub στη Νέα Υόρκη - πρότεινε στούς  Bruce  Sussman καιJack Feldman να  γράψουν τους στίχους σε ένα τραγούδι που αναφέρεται σε μια ιστορία που ενέπνευσε τον Manilow να διηγηθεί. Το έκαναν και ο Manilow συνέθεσε τη μουσική.

Οι στίχοι του τραγουδιού αναφέρονται στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης Copacabana, "το πιο καυτό σημείο βόρεια της Νέας Υόρκης. Η ιστορία ξεκινάει στα τέλη της δεκαετίας του 1940, επικεντρώθηκε στην Λόλα, ένα κορίτσι  στη Κοπακαμπάνα, και στον αγαπημένο της Τόνυ, μπάρμαν  και ιδιοκτήτης στη λέσχη.

Μια νύχτα, ένας γκάνγκστερ,αρχηγός μια συμμορίας που ονομάζεται Rico παίρνει την Lola απ το χέρι , ενώ προσπαθεί να την αποπλανήσει και επιτίθεται από τον Tony.

Ωστόσο εξελίσσεται άσχημα η τροπή της υπόθεσης καθώς ο Tony πυροβολείται απο τον Rico και σκοτώνεται .Τα χρόνια περνούν και βρίσκουμε την Lola τριάντα χρόνια αργότερα να έχει πια χάσει το μυαλό της απ την απώλεια του αγαπημένου της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...