Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Η ταινία “Νοκ Άουτ” προβλήθηκε το 1986.Η σκηνοθεσία και το σενάριο ανήκουν στον Παύλο Τάσιο. Η ταινία είναι εξαιρετική, μπορείς να την χαρακτηρίσεις κωμωδία αλλά και δράμα με μεγάλες δόσεις σαρκασμού και με ιδιαίτερο νόημα για τις γενικές σχέσεις των ανθρώπων.

 Στο «Νοκ άουτ» (1986), ο Γιώργος Κιμούλης κυριαρχεί στο ρόλο ενός μπερδεμένου, συνεχώς σε αδιέξοδα νέου, που επιχειρεί συνεχώς να αυτοκτονήσει.

«Νοκ Αουτ» σε μια γυμνή εποχή που ζούμε. Ο Γιώργος σαν καλός θεατρίνος που είναι κάνει διάφορες περίεργες απόπειρες αυτοκτονίας μπροστά στον φίλο του γνωρίζοντας ότι τελικά εκείνος θα προλάβει να τον σώσει. Είναι όμως πραγματικά απελπισμένος και έτσι απομακρύνει όποιον ενδιαφέρεται για τα προβλήματα του. Διαλύει το δεσμό του με την Κατερίνα που τον αγαπάει και πιστεύει σε αυτόν. Ξαφνικά εμφανίζεται στην υπόθεση ο τύπος εκείνος που είναι καταλύτης στην ιστορία του και ο Γιώργος έρχεται στ' αλήθεια αντιμέτωπος με το θάνατο....


Η ταινία απέσπασε το πρώτο βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο 27ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το βραβείο μοντάζ (Γιάννης Τσιτσόπουλος) και το βραβείο Σκηνοθεσίας, ενώ ο Γιώργος Κιμούλης και ο Φάνης Χηνάς παίρνουν το Βραβείο Α΄ και Β΄ αντρικού ρόλου αντίστοιχα.

Ο Σκηνοθέτης της ταινίας ,ο Πάυλος Τάσιος έγραψε,  αυτός ο αυτοδίδακτος, όπως και πολλοί άλλοι της γενιάς του, τη δική του σημαντική ιστορία με ένα κινηματογραφικό στίγμα διαφορετικό από αυτό της «Φίνος Φιλμ».

Ο Παύλος Τάσιος, σκηνοθέτης των ταινιών «Βαρύ πεπόνι» και «Παραγγελιά», διακρίθηκε όχι μόνο ως μάστορας της τέχνης του, αλλά κυρίως για τη δύναμη και την οξυδέρκεια μιας σειράς ρεαλιστικών ταινιών κοινωνικής κριτικής, που ταυτίστηκαν με την εποχή της Μεταπολίτευσης, τους συνδικαλιστικούς προβληματισμούς και τις πολιτικές ζυμώσεις της.


Από τις καλύτερες ελληνικές ταινίες των 80ς. Αστεία και ταυτόχρονα πικρή, ένα χρονικό πάνω στις φοβίες του σύγχρονου ανθρώπου. Κ.Τασσιο που ειστε κρυμμένος τα τελευταία χρόνια;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...