Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019

Αν είσαι λάτρης των soundtracks τρόμου και δεν έχεις μάθει ακόμα τους  Goblin, αναμφισβήτητα κάνεις κάτι πολύ λάθος.

Θα ήταν απόλυτα σίγουρο  να πούμε ότι η μπάντα είναι οι ηγέτες του ιταλικού τρόμου  και μάλιστα έχουν επηρεάσει και πολλούς καλλιτέχνες που συνέθεσαν soundtracks για το είδος τρόμου όπως π.χ O John Carpenter. Πιθανότατα δεν πίστευαν ποτέ ότι τα αποτελέσματά τους θα χρησίμευαν ως φύλλο αφής για την metal, electro και πειραματική μουσική, αλλά με κάθε χρόνο που περνά, ανεξήγητα, το αστέρι τους φαίνεται να γίνεται πιο φωτεινό και φωτεινότερο.

Οι Goblin εμφανίστηκαν στις αρχές της δεκαετίας του '70 Μεταξύ 1972 και 1973, οι Claudio Simonetti (keyboard) και ο Massimo Morante (κιθάρες), με τη βοήθεια του Fabio Pignatelli (μπάσο κιθάρας) και του Walter Martino (τύμπανα), κατέγραψαν μερικά demo με το όνομα Oliver.

Σε ένα ταξίδι στο Λονδίνο, ενώ αναζητούσε επαφές, η μπάντα έπεσε στον Eddie Offord (τότε παραγωγός ). Μετά από μια επαφή που είχε με το συγκρότημα, ο παραγωγός μεγιστάνας εξέφρασε ενδιαφέρον και τους ζήτησε να μετακομίσουν στην Αγγλία. Μέχρι τότε, ο Fabio Pignatelli είχε γίνει σταθερό μέλος και η μπάντα βρήκε έναν κανονικό ντράμερ, Carlo Bordini, μετά απο την αποχώρηση του Walter Martino και έναν τραγουδιστή άγγλο ,τον Clive Haynes. Μετά από πολλούς μήνες πρόβας, μετά από πολλές εμφανίσεις και διάφορες προσπάθειες για διαπραγματεύσεις , αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην Ιταλία, λόγω έλλειψης κεφαλαίων.

Στις αρχές του 1975, η μπάντα ξεκίνησε συνεργασία με τον Giorgio Gaslini για το έργο Profondo rosso.
Κατά τύχη, μετά από τρεις ή τέσσερις ημέρες ηχογράφησης, Ο Gaslini εγκατέλειψε την ταινία μετά από μια σύγκρουση με τον Dario Argento, οπότε ο Argento αποφάσισε να δοκιμάσει την  μπάντα , δίνοντάς τους μία νύχτα για να γράψουν ένα soundtrack και μία μέρα για να το  ηχογραφήσουν. Για να ξεχωρίσουν αυτή τη νέα κυκλοφορία από το πρώτο τους LP που έμελλε να κυκλοφορήσει στην αγορά, η μπάντα άλλαξε  το όνομά της σε  Goblin. Η επιτυχία τους ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες: περισσότερα από ένα εκατομμύριο αντίτυπα  πωλήθηκαν,  και κατατάσσονται πρώτοι τόσο στα singles όσο και στις κατηγορίες LP.


Το γεγονός ότι Οι Goblin είναι ένα ιταλικό προοδευτικό ροκ συγκρότημα τους κάνει ήδη κάπως μοναδικούς, αλλά επίσης επιδίωξαν μια ενδιαφέρουσα ανορθόδοξη καριέρα, καταγράφοντας το μεγαλύτερο μέρος της μουσικής τους για ταινίες τρόμου, πολλές με τον σκηνοθέτη Dario Argento. Σε διεθνές επίπεδο, είναι πιθανότατα πιο γνωστοί για την δουλειά τους στο «Νύχτα των Ζωντανών Νεκρών» (Dawn of the Dead), όπως και τα έργα τους στο Profondo Rosso και το Suspiria είναι γενικά πιο αναγνωρισμένα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...