Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

Ο πιο σπουδαίος «δημιουργός τεράτων». Δεν το κάνουν πια όπως παλιά. Η φράση αυτή θα μπορούσε να δείχνει μια απίστευτη νοσταλγία, αλλά στην περίπτωση του Ρικ Μπέικερ είναι απλά η αλήθεια.


Ο Ρικ Μπέικερ ξεκίνησε να φτιάχνει τεχνητά ανθρώπινα στην κουζίνα του σπιτιού του, πριν καταλήξει να εργαστεί ως βοηθός στο τμήμα ειδικών εφέ του «Εξορκιστή» του 1973, αργότερα στον πρώτο «Πόλεμο των Αστρων» και τελικά να κερδίσει το πρώτο του Οσκαρ για το «Αn American Werwolf in London» το 1981.

Δημιούργησε επίσης τον λυκάνθρωπο του Michael Jackson που μεταμορφώνεται στο μουσικό βίντεο του Thriller.Στη συνέχεια, ο Baker έχει προταθεί για Oscar   για το καλύτερο μακιγιάζ  δέκα φορές, κερδίζοντας επτά φορές, και τα δύο ρεκόρ στον τομέα του.

Ο Baker έπαιξε και σαν ηθοποιός ρόλους στον κινηματογράφο. Η πρώτη του ήταν  στο remake του King Kong το 1976 στο οποίο ήταν ο άνθρωπος πίσω απ' το κοστούμι του γιγαντιαίου γορίλα. Στο remake του 2005, είχε ένα μικρό ρολο ως πιλότος και πυροσβέστης (με τον σκηνοθέτη Πίτερ Τζάκσον) που κατέλυσε το Κονγκ. Έχει επίσης πραγματοποιήσει εμφανίσεις καμέο στην ταινία του John Landis Into the Night ,Οι άνδρες με τα μαύρα  1,2 και 3 και στο βίντεοκλιπ μουσικής του Michael Jackson Thriller ως ένα από τα Επίσης έπαιξε και έναν μικρό ρόλο στο The Wolfman του 2010, ριμέικ της κλασικής ταινίας του 1941 με τον lon Chaney jr.

Ο Ρικ Μπέικερ κατάφερε να κάνει το τέρας της τηλεοπτικής Πεντάμορφης και το Τέρας να μοιάζει ταυτόχρονα τρομακτικό και συμπαθητικό. Ρικ Μπέικερ κατάφερε να κάνει το τέρας της τηλεοπτικής Πεντάμορφης και το Τέρας να μοιάζει ταυτόχρονα τρομακτικό και συμπαθητικό.


Σε μια συνέντευξη του είχε δηλώσει:
«
Νομίζω ότι είναι καλή ώρα (για να αποσυρθώ). Είμαι 64 ετών και στη βιομηχανία επικρατεί μια τρέλα τώρα. Εμένα μου αρέσει τα πράγματα να γίνονται σωστά και αυτοί θέλουν να γίνονται φτηνά και γρήγορα» δήλωσε ο Μπέικερ. «Δεν είναι αυτό που θέλω να κάνω, επομένως αποφάσισα ότι έχει έρθει η ώρα να φύγω» είπε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...