Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Το καλοκαίρι του 1987, οι Def Leppard, κυκλοφόρησαν το 4ο τους δίσκο «Hysteria» . Ένα άλμπουμ που άφησε εποχή και που ήταν 1ο στα charts κάθε χώρας. 

Το άλμπουμ ''Hysteria'' αποτελεί πάντως την πιο επιτυχημένη κυκλοφορία του συγκροτήματος από την αρχή της δισκογραφικής τους πορείας μέχρι σήμερα. Οι πωλήσεις του είχαν ξεπεράσει τα 30 εκατομμύρια αντίτυπα σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ηχογράφησή του είχε διαρκέσει τρία χρόνια περίπου, ύστερα από διάφορες καθυστερήσεις.

Εγινε Νο1 στο Billboard 200 (Ηνωμένες Πολιτείες) και στο UK Albums Chart (Ηνωμένο Βασίλειο). Μέχρι το 2009 έγινε 12 φορές πλατινένιο στις ΗΠΑ, και έχει πουλήσει πάνω από 20 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως! Μεγάλες επιτυχίες από εκεί; Το Love Bites (Νο1 στις ΗΠΑ), το Pour Some Sugar on Me (Νο2), το Hysteria(Νο10), το Armageddon It(Νο3), το Animal(Νο19) και το Rocket(Νο12).




Ο ντράμερ του συγκροτήματος ,Rick Allen μετά από ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα με το αμάξι του, στις 31 Δεκεμβρίου του 1984, έχασε το αριστερό του χέρι. Ωστόσο αυτό όχι μόνο δεν τον ώθησε εκτός της μπάντας, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη υποστήριξαν τον Rick στην απόφαση του να συνεχίσει.

Έτσι το Hysteria είναι το πρώτο άλμπουμ του μονόχειρα πλέον Rick Allen ο οποίος   σκέφτηκε τον τίτλο Hysteria για το άλμπουμ συσχετίζοντάς το με τις εμπειρίες του από το αυτοκινητιστικό ατύχημα που είχε και με την κάλυψη των μέσων ενημέρωσης που ακολούθησε.

Για περίπου 20 χρόνια η μουσική των Def Leppard προκαλούσε... υστερία στην υφήλιο με εκατομμύρια πωλήσεις, βραβεία και γεμάτα στάδια!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...