Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

Άμα τα βάλεις κάτω, οι περισσότεροι σπουδαίοι Αμερικανοί δημιουργοί ξεκίνησαν την καριέρα τους με μια αγνή, ταπεινή ταινία είδους. Ως εξέχον μέλος αυτής της εκλεκτής συνομοταξίας, ο Ίστγουντ δεν αποτελεί εξαίρεση.

Στις 3 Οκτωβρίου του 1971 κυκλοφόρησε το φιλμ του Clint Eastwood "Η νύχτα της εκδικήσεως" ... Με τους Clint Eastwood, Jessica Walter, Donna Mills.


Πρόκειται για ερωτικό θρίλερ που εμφανώς ενέπνευσε τη μεταγενέστερη «Ολέθρια Σχέση», χωρίς όμως να ασπάζεται τον συντηρητισμό της τελευταίας.

Η υπόθεση είναι η εξής: Ένας δημοφιλής ραδιοφωνικός παραγωγός έχει μια εφήμερη σχέση με μια φανατική θαυμάστριά του, όταν όμως επιστρέφει στη μόνιμη σχέση του αυτή θα φτάσει στον εκβιασμό, ακόμη και στο έγκλημα για να τον εκδικηθεί.

Τα γυρίσματα γίναν  στο Monterey της Καλιφόρνιας το Σεπτέμβριο του 1970 και παρόλο που ήταν το ντεμπούτο του Eastwood ως σκηνοθέτης. O
σκηνοθέτης  Don Siegel βρισκόταν εκεί για να βοηθήσει και έπαιξε ενεργό ρόλο στην ταινία ως μπάρμαν. Συχνοί συνεργάτες του Siegel, όπως ο κινηματογραφιστής Bruce Surtees, ο συντάκτης Carl Pingitore, και ο συνθέτης Dee Barton, αποτελούσαν μέρος της κινηματογραφικής ομάδας .

Η ταινία ήταν μια  οικονομική επιτυχία, με την Jessica Walter να κερδίζει τον έπαινο για τον πρώτο σημαντικό ρόλο της ταινίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...