Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019

Αυτό το σήμα κατατεθέν με το λιοντάρι που βρυχάται το έχετε δει σε εκατοντάδες τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες.

Metro-Goldwyn-Mayer Inc. - MGM - είναι ένα υπερήφανο όνομα συνώνυμο της διασκέδασης. Το φημισμένο λιοντάρι της MGM, ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα λογότυπα στον κόσμο, έχει μεταδώσει τη μαγική ψυχαγωγία σε ακροατήρια παγκοσμίως για σχεδόν 75 χρόνια. Σήμερα, οι δραστηριότητες της εταιρείας αντιπροσωπεύουν ένα φάσμα προϊόντων ψυχαγωγίας.


Η MGM ιδρύθηκε το 1924 όταν ο επιχειρηματίας ψυχαγωγίας Marcus Loew ανέλαβε την διοίκηση  των Metro Pictures, της Goldwyn Pictures και της Louis B. Mayer Pictures και οι οποίες συγχωνέυθηκαν και έτσι δημιούργηθηκε η MGM.Η Metro-Goldwyn-Mayer ήταν μακράν το κυριότερο στούντιο του Χόλιγουντ, με τον μεγαλύτερο τζίρο από κάθε άλλο στούντιο.


Κατά τη διάρκεια της πλούσιας ιστορίας της, η MGM είχε συμβόλαιο με πόλλε διάσημες προσωπικότητες του Χόλυγουντ όπως οι Greta Garbo, John Gilbert, Lon Chaney, Norma Shearer, the Barrymores (Ethel, Lionel, and John), Joan Crawford, Jeanette MacDonald, Clark Gable, Jean Harlow, William Powell, Myrna Loy, Katharine Hepburn, Spencer Tracy, Judy Garland, Mickey Rooney, Elizabeth Taylor, Gene Kelly, και Greer Garson.


Η MGM  έγινε διάσημη κύριως  για τις παραγωγές «Ο Μάγος του Οζ», «Όσα παίρνει ο άνεμος», καθώς και για τις σειρές του «James Bond».


Το διάσημο λιοντάρι βεβαίως ,το οποίο είναι το σύμβολο της διάσημης εταιρείας να πούμε οτι  πρόκειται για αληθινή σκηνή και γυρίστηκε λίγο πριν τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ήταν επί σειρά ετών το σήμα – σφραγίδα της εταιρίας Metro Goldwyn – Mayer. Οι διαφημιστές της εποχής έδωσαν στον πρόεδρο της εταιρίας την ιδέα να υπάρχει ένα λιοντάρι που δηλώνει ηγετικότατο σήμα και υπερδύναμη.


Έτσι, μετά από συμφωνία, βρήκαν ένα λιοντάρι σε τσίρκο και με τη βοήθεια του εκπαιδευτή του γυρίστηκε η σκηνή. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι χρειάστηκαν περίπου 8 ώρες για να έχουν το τελικό αποτέλεσμα.


Το στούντιο παρήγαγε μεγάλες επιτυχίες όπως το  (1932), David Copperfield (1935), The Good Earth (1937), The Women (1939), The Philadelphia Story (1940), Mrs. Miniver (1942), Gaslight (1944), and The Asphalt Jungle (1950).   Δημιούργησε δημοφιλείς σειρές όπως “Thin Man,” “Andy Hardy,” “Topper,” “Maisie,” “Dr. Kildare,” “Our Gang,” and “Lassie.” Άλλες ταινίες που παρήγαγε ήταν Οι εξής : Ziegfeld Girl (1941), Meet Me in St. Louis (1944), Till the Clouds Roll By (1946), Easter Parade (1948), On the Town (1949), Annie Get Your Gun (1950), Show Boat (1951), An American in Paris (1951), Singin’ in the Rain (1952), The Band Wagon (1953), Kiss Me Kate (1953), Silk Stockings (1957), and Gigi (1958).
Grand Hotel


Η μεγαλύτερη πάντως στιγμή της MGM αδιαμφισβήτητα είναι όταν ο χαρακτήρας του «Τζέιμς Μποντ» έκανε την εμφάνισή του στο προσκήνιο της κινηματογραφικής ιστορίας, για να δείξει στο φιλοθεάμον κοινό πόσο εστετίστικη και γεμάτη δυνατές συγκινήσεις μπορεί να είναι η ζωή, αλλά και για να σηματοδοτήσει την απαρχή ενός από τα πιο αναγνωρίσιμα brands παγκοσμίως, η αξία του οποίου φτάνει σήμερα τα πέντε δισ. δολάρια.



Το 1971, ανακοινώθηκε ότι η MGM επρόκειτο να συγχωνευθεί με την 20th CenturyFox, αλλά το σχέδιο δεν έγινε ποτέ καρποφόρο .


 Κατά τα επόμενα 39 χρόνια, το στούντιο αγοράστηκε και πωλήθηκε σε διάφορα σημεία έως ότου, στις 3 Νοεμβρίου 2010, η MGM κατέθεσε για πτώχευση του Κεφαλαίου 11.Το χρέος της εταιρίας, που έγινε διάσημη για τις παραγωγές «Ο Μάγος του Οζ», «Όσα παίρνει ο άνεμος», καθώς και για τις σειρές του «James Bond», ξεπέρναγε τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ. Μετά από τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε το στούντιο που εδρεύει στο Μπέβερλι Χιλς και ιδρύθηκε το 1924, βγήκε από την προστασία πτώχευσης  και από τότε διανέμει τις ταινίες του από μεγαλύτερα στούντιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...