Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

Ο Eddie, η θρυλική mascot των IRON MAIDEN.Παντα ήθελα να γράψω άρθρο για την μεγαλύτερη μασκότ του Metal.Νομιζω οτι ηρθε η στιγμη να αναφερθώ και εγω σε αυτη την τεραστια φιγουρα που την αγαπησαμε μεσα απο τα εξώφυλλα των άλμπουμ της θρυλικής μπάντας του NWBHM(New Wave of British Heavy Metal).

Η πρώτη εμφάνιση του δυναμικού Eddie έγινε στη σκήνη αλλά όχι με την σημερινή, δυναμική μορφή του.

Η φρικιαστική μεν εμβληματική δε φιγούρα έκανε την εμφάνισή της για πρώτη φορά πάνω στη σκηνή ως μάσκα. Στην αρχή λοιπόν η μάσκα αιμορραγούσε όταν ακουγόταν ο στίχος «See the blood begin to flow» από το τραγούδι «Iron Maiden».

Δεν ήταν παρά μια τυχαία συνάντηση με τον καλλιτέχνη ζωγράφο Derek Riggs με το συγMaiden προσγειώθηκε μασκότ με διευθυντή Rod Smallwood θεωρώντας ότι είναι απαραίτητο ότι Eddie να εμφανίζεται σε όλα τα έργα τέχνης της μπάντας.


Με την Riggs ως το μόνο καλλιτέχνη που σχεδιάζει τα άλμπουμ,τα single covers και τα t-shirts μέχρι το 1992,με τελευταίο το Fear of the Dark , ξεκίνησε μια νέα εποχή εικαστικών που θα συνυπάρξει για πάντα με την ήδη προκλητική εικόνα του heavy metal. Ο Eddie είναι ένα σκηνικό των ζωντανών εμφανίσεων των Maiden, με την εμφάνισή του να σηματοδοτεί συχνά το υψηλό σημείο της συναυλίας.


16 στούντιο δίσκους κοσμεί η φιγούρα του Eddie αλλά και ακόμα περισσότερες κυκλοφορίες που πραγματικά θέλεις τόμους για να τα μπορέσεις να τα αναφέρεις όλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...