Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Στη δεκαετία του 80 η ενημέρωση για τη μουσική γινόταν μέσω περιοδικών (π.χ. ΠΟΠ ΚΟΡΝ), ραδιοφώνου (προς τα τέλη της δεκαετίας ειδικά με το ξεκίνημα του ιδιωτικού ραδιοφώνου) και φυσικά της τηλεόρασης με την Κρατική τηλεόραση στα πολύ πάνω της! 

 Αρχές της δεκαετίας του ΄80 οι έφηβοι της εποχής είχαν μία και μοναδική επιλογή να μάθουν τι συμβαίνει στη διεθνή μουσική σκηνή, να ακούσουν νέα τραγούδια ξένων καλλιτεχνών και να απολαύσουν τα βίντεο κλιπ τους.

Η αρχική ονομασία της εκπομπής ήταν "Μουσική Ποπ", μετά από τρεις εκπομπές όμως μετονομάστηκε σε "Μουσικόραμα" και έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής στη νεολαία τη δεκαετία του ’80..

Έδειχνε βίντεο κλιπ από ξένη ποπ και ροκ μουσική. Πού ακούστηκε…

Η συγκεκριμένη εκπομπή ήταν για την ξένη μουσική ότι και η «Αθλητική Κυριακή» για το ποδόσφαιρο. Υπό αυτήν την έννοια, ο παρουσιαστής της Γιώργος  Γκούτης για πολλούς πενηντάρηδες (ή και λίγο μικρότερους) είναι ό,τι ο Διακογιάννης, ο Κατσαρός και ο Σωτηρακόπουλος μαζί.

Τι θυμάμαι από αυτόν : Το ήρεμο ύφος του, τις γνώσεις του, την έλλειψη σοβαροφάνειας, το ότι έπαιζε μόνος του χωρίς αντίπαλο και έπαιζε καλά.

Το πρώτο επεισόδιο προβλήθηκε από την ΕΡΤ-1 την 24/09/1982 (ημέρα Παρασκευή) και η τελευταία την 15/06/1991 (ημέρα Σάββατο). Προβαλλόταν κάθε Παρασκευή λίγο πριν τις 9 το βράδυ και διαρκούσε 40 λεπτά.

Τη σκηνοθεσία υπέγραφε ο Γιώργος Ζιάκας, ενώ η μουσική σύνθεση στους τίτλους έναρξης, με τις εναλλαγές εικόνων από καλλιτέχνες σε ρυθμό πολυβόλου, ήταν του Σταύρου Λογαρίδη.


Υπήρξε μια εποχή που οι τηλεθεατές έστελναν γράμματα (σ.σ χαρτί-στυλό- φάκελος) στο Μουσικόραμα, διαμορφώνοντας με τις προτιμήσεις τους το play list της εκπομπής, μια φορά το μήνα.

Police, Queen, Chicago, Duran Duran, Genesis, Spandau Ballet, Sade, Ιron Maiden, Motorhead, Wham και πολλοί άλλοι σταρ της εποχής ενθουσίαζαν τη νεολαία των ΄80ς....

Μετά το τέλος της εκπομπής ο Γιώργος Γκούτης εξαφανίστηκε. Δεν τον ξαναείδαμε σε καμία εκπομπή, δεν έδωσε καμία συνέντευξη, δεν ασχολήθηκε ούτε με το ραδιόφωνο ή κάποιο μουσικό έντυπο....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...