Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

Γκάρι Μουρ. Εκανε  μία αξιοπρόσεκτη 'μοναχική' σταδιοδρομία, στο χώρο της μουσικής ψυχαγωγίας, αποκτώντας ένα "προσωπικό" μουσικό κοινό.

Αν και αριστερόχειρας έμαθε να παίζει κιθάρα με τον «ορθόδοξο» τρόπο, καταφέρνοντας να γίνει ένας από τους σημαντικότερους κιθαρίστες όλων των εποχών.

Η καριέρα του ξεκίνησε την δεκαετία του 1960. Ο ίδιος συνεργάστηκε με καλλιτέχνες ανάμεσα στους οποίους οι Φιλ Λίνοτ και Μπράιαν Ντάουνεϊ, από τα χρόνια του στο Γυμνάσιο, με αποτέλεσμα να γίνει μέλος δύο φορές στο ιρλανδικό συγκρότημα της ροκ Thin Lizzy.

Ξεχωριστή στιγμή με το συγκρότημα ήταν η σόλο εκτέλεση το 1974 στο κομμάτι “Still in Love With You”, από τον δίσκο “Nightlife”.Η σόλο καριέρα του ξεκίνησε με το άλμπουμ Grinding Stone που κυκλοφόρησε το 1973, ενώ ως μια από τις σημαντικότερες στιγμές του έχει καταγραφεί το Still Got the Blues του 1990. Συνολικά κυκλοφόρησε 20 άλμπουμ.

Πέθανε στην Ισπανία, όπου περνούσε τις διακοπές του.

Δεν ξερω αν υπαρχει κατι να πεις για να τον περιγραψεις τα παντα πανω στην μουσικη τον περιγραφουν ολα

αν σκεφτεις οτι δεν χρειαζοταν στιχους τραγουδουσε η κιθαρα του για αυτον

ειχα αναρωτηθει πολλες φορες αν ειχε γεννηθει με την κιθαρα που ηταν σαν μελος του σωματος του της ψυχης του

πανω απο ολα ομως ηταν κυριος με το καπα κεφαλαιο ενας καλιτεχνης που ακουγοταν μονο για την μουσικη του ενας σοβαρος και σεμνος ανθρωπος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...