Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

7ος δίσκος του Βασίλη. 3 τραγούδια από το Σταμάτη Μεσημέρη, 1 διασκευή του Chris de Burgh σε ελεύθερους στίχους του Γιώργου Λέφα και τα υπόλοιπα είναι του Βασίλη.
Από αυτά τα 2 σε στίχους Άλκη Αλκαίου, 1 σε στίχους Γιάννη Περίδα και 1 υπό τη μουσική του Χρήστου Τόλιου.Το 1989, κυκλοφορεί το «Χορεύω», ένας δίσκος ο οποίος περιέχει μερικά από τα πλέον δημοφιλή τραγούδια του, όπως τα «Ελλάς», «Βικτώρια», «Για μένα τραγουδώ» (διασκευή του "Crusader" του Chris De Burgh) κ.ά.Με μόλις 9 τραγούδια στο δίσκο ο Β. Παπακωνσταντίνου για μία ακόμη φορά αποθεώνεται από τον κόσμο που όχι μόνο αγοράζει το δίσκο αλλά τραγουδάει από τότε έως και σήμερα τα τραγούδια του άλμπουμ αυτού.Με το “χορεύω” αλλά κυρίως με το «Ελλάς» δίνονται τα μηνύματα τα κοινωνικά και πολιτικά της εποχής και η διαχρονικότητά τους τελικά αποδυκνείεται μέσα από το πέρασμα των δεκαετιών.

Τα «Στείλε μου μήνυμα» και «Να γράφεις να τηλεφωνείς» συμπληρώνουν την ευαίσθητη πλευρά του δίσκου και την ερωτική διάθεση του καλοκαιριού του 1989.Το καλύτερο τραγούδι του δίσκου είναι ασφαλώς το “Βικτώρια”, όπου σε στίχους του Άλκη Αλκαίου, ο Παπακωνσταντίνου επανακτά το zeitgeist της ηλεκτρικής αστικής μπαλάντας, που καταλήγει σε ντελίριο ένθεης ροκ μανίας, στην οποία συγκρούεται, αλλά δεν κατακερματίζεται, η αιώνια κραυγή του Βασίλη. Το Χορεύω μπορεί να θεωρηθεί ότι ολοκληρώνει μαζί με την δεκαετία και τον πρώτο και ουσιαστικότερο κύκλο της δισκογραφίας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...