Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Η Ποπ μουσική  αποτελεί για την Ελλάδα ένα ξενόφερτο είδος μουσικής. Ίσως γι’ αυτό ποτέ στο παρελθόν δεν είχε αναπτυχθεί ολοκληρωτικά. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ουσιαστικά η ελληνική Ποπ μουσική από τις αρχές του 21ου αιώνα και ιδιαίτερα σήμερα ανήκει στα δημοφιλή ακούσματα των Ελλήνων. Κι αυτό γιατί η βάση του ελληνικού τραγουδιού ήταν η λαϊκή μουσική. Η Ελληνική ποπ σκηνή γνώρισε μεγάλη έξαρση στην δεκαετία του ’60, αλλά με περισσότερα διασκευασμένα χιτ του εξωτερικού, μεταφρασμένα στα Ελληνικά. Στα ‘70’ς τα πράγματα έγιναν πιο αυθεντικά.

Τόσο μερικοί σόλο καλλιτέχνες, αλλά και συγκροτήματα έκαναν απίστευτη επιτυχία στην νεολαία της εποχής, που και λόγο χούντας, «δίψαγε» για λίγο αμφισβήτηση και για πιο ανέμελο στιλ. Οι Poll Socrates Drunk the Conium, Δημήτρης Πουλικάκος & Εξαδάχτυλος, Πελόμα Μποκιού, Νοστράδαμος, ο Πασχάλης, ο Ρόμπερτ, η Μπέσσυ, η Ελπίδα, η Μαρίνα, η Βίκυ, ο Γιώργος Ρωμανός και κάποιοι ακόμα ήταν τα είδωλα της νεολαίας με ποπ και ροκ γούστα.Για όσους γεννηθήκανε τέλη  δεκαετίας του 70 αλλά και λίγο αργότερα, τα ελληνικά pop των 90's θα μείνουν στη μνήμη χαραγμένα για πάντα. Η διαχρονικότητα που επιδεικνύουν κάποια τραγούδια από τα τιμημένα 90s, για παράδειγμα, δεν οφείλεται μόνο στη νοσταλγική διάθεση των σημερινών τριαντάρηδων αλλά και στο μεράκι των δημιουργών τους.

Μια δεκαετία που η ελληνική showbiz γιγαντώθηκε και μαζί της η ελληνική δισκογραφία. Μέσα σε χιλιάδες κομμάτια που κυκλοφόρησαν, υπήρξαν και πάρα πολλά ντουέτα που έγιναν μόδα ειδικά εξαιτίας της τεράστιας επιτυχίας του διδύμου Βίσση-Καρβέλα.Kαλλιτέχνες πολλοί όπως  Πωλίνα, Χαριτοδιπλωμένος,Ρακιντζής,Δάντης,Μπίγαλης,Αλέξια ,Μαντώ και πολλλοί άλλοι ακόμα.

Μια δεκαετία που ξεκίνησε με τον pop ήχο να κυριαρχεί στην ελληνική μουσική, και τον λαικό να τον διαδέχεται από τα μέσα της και έπειτα με την μόδα των ελληνάδικων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...