Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

ΗΤΑΝ ΜΙΑ από τις πλέον δυναμικές προσωπικότητες της δεκαετίας 60-70 τότε που κυριαρχούσε το ιταλικό τραγούδι.Οι διεθνείς του επιτυχίες περιλαμβάνουν το "St. Tropez Twist"; "Daniela"; "Torna piccina"; "Roberta"; "Melancolie"; "Freva"; "L'ultimo romantico"; "Un grande amore e niente piú"; "Non lo faccio più"; "Nun è peccato"; και  "Champagne".Ο Peppino άρχισε να τραγουδάει και να παίζει πιάνο στην ηλικία των 14 ετών.Μετά από 6 χρόνια κλασσικών σπουδών και παίζοντας σε νυχτερινά κέντρα γύρω από το Capri, ο Peppino και η ομάδα του The Rockers κυκλοφόρησαν το πρώτο τους single με τα τραγούδια "Malattia" ("Sickness") και "Nun è Peccato" ("It's not a sin") που τραγούδησε στη Νεαπολίτσα το 1958. Ήταν στην μόδα ο Ντι Κάπρι....η μελαγχολία του Σεπτέμβρη στα παρτάκια στα σπίτια με τα μωσαϊκά έδινε και έπαιρνε..... Αγαπημένο μπλούζ της εποχής μέσα από χαμηλωμένα φώτα και το αργό λίκνισμα .Ακολούθησε σύντομα μια σειρά επιτυχημένων hits , που συνήθως εναλλάσσονται μεταξύ  αμερικανικού rock'n'roll και twist τραγουδιών.Η δεκαετία του '70 βρήκε  τον Peppino με μια νέα μπάντα, τους New Rockers. Κέρδισε το 1973 με το τραγούδι "Un grande amore e niente più" ("A great love and nothing more") το Φεστιβάλ ιταλικού τραγουδιού (γνωστό και ως Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο ).

Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε το τραγούδι "Champagne" που ήταν ένα μεγάλο Hit στην Ιταλία, τη Γερμανία , την Ισπανία και τη Βραζιλία .Από το 2006, ο Peppino di Capri είναι ο καλλιτέχνης με τις περισσότερες εμφανίσεις (15) στο Φεστιβάλ ιταλικού τραγουδιού , με την τελευταία εμφάνισή του το 2005, τραγουδώντας το "La Panchina".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...