Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Μια ταινία από άλλες εποχές
, όχι μόνο λόγω χρονιάς παραγωγής αλλά και λόγω της νοσταλγικής αντιμετώπισης της επιστημονικής φαντασίας. Σήμερα η εξωγήινη εισβολή είναι μάλλον η πρόφαση για ένα όργιο εκρήξεων και κακών οne-liners,αλλά το 1951 η επίσκεψη του ιπτάμενου δίσκου στην Νέα Υόρκη ήταν περισσότερο η αφορμή για μια de profundis ψυχανάλυση του ανθρώπινου γένους και των αυτοκαταστροφικών του τάσεων. Πρόκειται για μια κλασσική φανταστική περιπέτεια, όπου με βάση κάποια «επιστημονικά» δεδομένα εξελίσσεται μία απίστευτη ιστορία, από τις πρώτες του είδους στον κινηματογράφο. Στην εποχή μας, όπου θριαμβεύει η τόσο προηγμένη τεχνολογία, τέτοιες ταινίες δείχνουν να είναι απλά μια προσπάθεια οραματισμού ενός μέλλοντος, το οποίο τώρα πια μας δίνεται πολύ πιο εντυπωσιακό.
Το μουσικό θέμα του Μπέρναρντ Χέρμαν θεωρήθηκε η πιο σημαντική μουσική που έγραψε για ταινία, προχωρημένη και πρωτοποριακή για την εποχή εκείνη.
Το φιλμ προβλήθηκε στην Ελλάδα στις 30/03/1953.Ενας μυστηριώδης εξωγήινος επισκέπτης προσγειώνεται ξαφνικά στην Αμερική του Ψυχρού Πολέμου, μεταφέροντας στους κατοίκους της Γης ένα μήνυμα ζωτικής σημασίας από τους άλλους πλανήτες του γαλαξία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...