Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Το ιστορικό Ροκ Φεστιβάλ στο Άκτιο, Πρέβεζα το καλοκαίρι του 1984.Το φεστιβάλ,
στα χρόνια που ακολουθούν, μυθοποιείται (δικαίως) τόσο πολύ,
που για πολλούς, θεωρείται
το ελληνικό Woodstock. Ιθύνων νους, ήταν ο ζωγράφος Δημήτρης Γενιάς (RIP), που είχε την μεγάλη τιμή, να καταγραφεί σαν ο διοργανωτής και εμψυχωτής, του πρώτου και καλύτερου Ροκ Φεστιβάλ στην Ελλάδα.

Είναι η πρώτη φορά που το πραγματικά βαρύ πυροβολικό της ροκ και νιουγουέηβ σκηνής, θα ενωθεί σε ένα διήμερο μουσικής, αγάπης και ροκ προβληματισμού. Από το φεστιβάλ, λείπει ο Δημήτρης Πουλικάκος, αλλά και χωρίς αυτόν, υπάρχει τέτοια ενέργεια, λάμψη και δύναμη που τα γεγονότα εκείνου του Ιουλίου, μπαίνουν στην μυθολογία της ελληνικής ροκ ιστορίας.Ο Σιδηρόπουλος, εμφανίστηκε με τους Απροσάρμοστους (Γαλανάκη, Δαρίβα και Αράπη) χωρίς όμως τον Πετρίδη (στην θέση του ήταν ο κιθαρίστας Σπύρος Σούκης).Ο Πρίγκηπας, όπως δεν τον έχετε ακούσει ποτέ!Εκπληκτική απόδοση του τραγουδιού Το Βιβλίο των Ηρώων. Σε αυτό το φεστιβάλ, γίνεται αποδεκτός με χειροκροτήματα, και ο Νίκος Παπάζογλου. Το Φεστιβάλ στην Πρέβεζα, ξεπερνά σε σημαντικότητα ακόμη και τη Συναυλία της Βροχής και είναι ότι καλύτερο και μαγικό έδωσε η ροκ σκηνή στην Ελλάδα. Στις δύο αυτές ημέρες, εμφανίζονται πρόσωπα και γκρουπ πολύ σημαντικά, όπως Φατμέ,  Μουσικές Ταξιαρχίες, Σύνδρομο, Λήτης, Βαγγέλης Γερμανός, Παντελής Δεληγιαννίδης κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...