Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

Στις αρχές της δεκαετίας του 80, η πρωτοποριακή δράση περιστρέφεται συνήθως γύρω από φουτουριστικά οχήματα. Στην τηλεόραση, ο Knight Rider μετέτρεψε ένα αυτοκίνητο που μιλάει (KITT) πολύ εντυπωσιακά. Το CBS, θέλοντας να μπει στη δράση, προσάρμοσε τη φόρμουλα αυτή τη φορά στους ουρανούς με ένα φουτουριστικό ελικόπτερο που ονομάζεται Airwolf, επιστρατεύοντας τον Jan-Michael Vincent και τον βετεράνο της οθόνης Ernest Borgnine να πρωταγωνιστήσουν. Οι ρίζες της σειράς μπορούν πιθανώς να εντοπιστούν στην επιτυχία του Blue Thunder(1983) του σκηνοθέτη John Badham(Saturday night fever) της μεγάλης οθόνης , η οποία περιείχε ένα ελικόπτερο παρόμοιας ισχύος.

Η σειρά γνώρισε μεγάλη επιτυχία, αλλά υπέφερε από έναν ταραγμένο και ασταθές  Jan-Michael Vincen, του οποίου η μάχη κατά της χρήσης ουσιών ήταν ένα διαρκές πρόβλημα για το CBS. Η σειρά κατέχει μια ιδιαίτερη θέση στις καρδιές των παιδιών που μεγάλωσαν στη δεκαετία του 80, τα οποία ονειρευόντουσαν όλα να πετάξουν με το Airwolf.

Οι τρεις πρώτες σεζόν του Airwolf ακολούθησαν τον βετεράνο του Βιετνάμ Stringfellow Hawke (Jan-Michael Vincent) και τον μέντορά του Dominic Santini (Ernest Borgnine) καθώς πετούσαν με το τιμητικό ελικόπτερο. Το ίδιο το Airwolf ήταν ένα κομψό νέο επιθετικό ελικόπτερο οπλισμένο με προηγμένα όπλα και τεχνολογία, με τον Hawke και τον Santini να πιλοτάρουν το ελικόπτερο σε σημαντικές αποστολές .

Το Airwolf κέρδισε αντίπαλες σειρές όπως το Blue Thunder - βασισμένο στην ομώνυμη ταινία - και ήταν μεγάλη επιτυχία για λίγο. Ωστόσο, η σταδιακή πτώση της τηλεθέασης, το αυξανόμενο κόστος παραγωγής και τα ζητήματα που περιστρέφονταν γύρω από τον αλκοολισμό του Jan-Michael Vincent οδήγησαν στην ακύρωσή του από το CBS. Ωστόσο, το Δίκτυο των ΗΠΑ παρενέβη για να αναλάβει το Airwolf αλλά με πολύ χαμηλότερο προϋπολογισμό. Ξεκίνησε το 1984 και σταμάτησε το 1986. Το airwolf δεν γνώρισε μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα ίσως λόγο πληθώρας καλών σειρών που παιζόντουσαν τότε, αλλά δεν έπαυσε ποτέ όμως να αποτελεί πάντα μια ποιοτική σειρά που άφησε το στίγμα της στα μέσα της δεκαετίας του 80.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...