Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

 Μεσα στα τοσα κλασικα θριλερ των `80s ξεχωριζει και "Η ομιχλη".Όταν μια καλή ιστορία τρόμου πέσει στα χέρια ενός σκηνοθέτη που λατρεύει το σινεμά του φανταστικού, τη στιγμή μάλιστα που βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας του, τότε το λιγότερο που μπορεί να προκύψει είναι ένα αριστούργημα σαν αυτό εδώ! Τα τέλη του 1970 και οι αρχές του 1980 ήταν τα χρόνια που έλαμψε το άστρο του John Carpenter. Ο Carpenter με τα πρώτα του φιλμ φανέρωσε ένα γνήσιο σκηνοθετικό και καλλιτεχνικό ταλέντο, αναγκάζοντας αυστηρούς κριτικούς να γράψουν εξαιρετικά λόγια στις κριτικές τους για τις ταινίες του. Ο Σταθμός 13 Δέχεται Επίθεση, η Νύχτα με Τις Μάσκες, Η Απόδραση Από τη Νέα Υόρκη, Η Απειλή, είναι ταινίες που σήμερα έχουν περάσει στη σφαίρα του κλασικού. Το 1980 βγαίνει στους κινηματογράφους το φιλμ Η Ομίχλη και η υποδοχή είναι πιο χλιαρή, παραμένοντας μέχρι σήμερα μια ταινία που διχάζει ακόμα και τους πιστούς φίλους του μεγάλου σκηνοθέτη.




Η Ομίχλη είναι  περισσότερο γνωστή ως η ταινία τρόμου που γύρισε ο John Carpenter μετά το θρυλικό Halloween.Μία πόλη ψαράδων κάπου στη βόρεια Καλιφόρνια, χτισμένη πριν από εκατό χρόνια πάνω σε μία πρώην αποικία λεπρών, καλύπτεται από μία μυστηριώδη ομίχλη, η οποία μαζί της φέρνει μυστηριώδη, απόκοσμα πλάσματα,. Άλλη μια μεγάλη στιγμή του μετρ του τρόμου John Carpenter (Halloween), που γνωρίζει καλά ότι η υπόνοια του κακού είναι πιο τρομακτική από οποιοδήποτε τέρας. Adrienne Barbeau , Jamie Lee Curtis , Tom Atkins , Janet Leigh και Hal Holbrook το κάστ των ηθοποιών που παίζουν .Ο John Carpenter δήλωσε ότι η έμπνευση για την ιστορία προέρχεται εν μέρει από την βρετανική ταινία The Trollenberg Terror (1958). Είπε επίσης ότι εμπνεύστηκε από μια επίσκεψη στο Stonehenge με την συγγραφέα / παραγωγό του (και στη συνέχεια-φίλη του), Debra Hill.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...