Σάββατο 21 Μαΐου 2022

  Το 1952 στον Ελληνικό Κινηματογράφο αναβιώνει και η ελληνοαιγυπτιακή παραγωγή , με την ταινία  Ένα βότσαλο στη λίμνη του Αλέκου Σακελλάριου σε διασκευή του ίδιου και του Χρήστου Γιαννακόπουλου ,από το ομώνυμο θεατρικό έργο τους, για λογαριασμό της νέας εταιρείας τότες,της Μήλας Φιλμ ,ιδιοκτησία του Σωτήρη Μήλα, Έλληνα από το Καΐρο. 




Στην ταινία που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στα στούντιο του Καΐρου, έπαιζαν ο διάσημος σπουδαίος κωμικός του ελαφρού θεάτρου Βασίλης Λογοθετίδης και ο θίασός του, που τότε βρισκόταν σε περιοδεία στην Αίγυπτο. Αρκετά θεατρική στη δομή της , η ταινία του Σακελλάριου στηρίζεται βασικά στους έξυπνους διαλόγους και της απρόβλεπτες καταστάσεις της καθώς και στο απολαυστικό παίξιμο του Λογοθετίδη.


Ο Λογοθετίδης ,στην συνέχεια θα πρωταγωνιστήσει  και σε άλλες εμπορικές επιτυχημένες κωμωδίες όπως: Σάντα Τσικίτα,Δεσποινίς ετών 39, Η κάλπικη λίρα, Ούτε γάτα, ούτε ζημιά, Ο ζηλιαρόγατος, Δελησταύρου και υιός, Ένας ήρως με παντούφλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...