Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

 Στο «Wolf» πρωταγωνιστεί ο Jack Nicholson ως κορυφαίος συντάκτης εκδοτικού οίκου της Νέας Υόρκης, ο οποίος δαγκώνεται από έναν λύκο και αρχίζει να μετατρέπεται σε λυκάνθρωπο. Πρόκειται για κατάρα ή για χάρισμα;

Η ταινία περιέχει τα περισσότερα από τα υλικά των παραδοσιακών ταινιών με λυκάνθρωπους. Μεγάλη σημασία αποδίδεται στην πανσέληνο. Η ταινία παρουσιάζει τη μεταμόρφωση του λυκάνθρωπου ως μια σταδιακή κίνηση προς μια πλήρη μεταμόρφωση σε λύκο. Παρουσιάζει επίσης την ιδέα ότι η λυκανθρωπία κατέχεται από πνεύμα λύκου, με τα αποτελέσματα της να είναι εμφανή τόσο σε μεταμορφώσεις, αλλά και σε επιθετική συμπεριφορά και πιο αιχμηρές αισθήσεις όταν είναι σε ανθρώπινη μορφή.

Το μακιγιάζ του Rick Baker θυμίζει το look του Henry Hull στο Werewolf of London (1935) και σίγουρα προσθέτει ένα στοιχείο ρεαλισμού στην ήδη χαμηλών τόνων χαρακτήρα της ταινίας. Το κυνηγητό και η θανάτωση του ελαφιού – που ξυπνά γεμάτο με φρέσκο αίμα – είναι μια ωραία άκρη για τη μακρά ιστορία των λυκανθρώπων που ξυπνούν χαμένοι στη μνήμη και μπερδεμένοι από την κατάσταση που επικρατεί.


.

Ο σεναριογράφος Jim Harrison εγκατέλειψε την παραγωγή λόγω δημιουργικών διαφορών με τον σκηνοθέτη Mike Nichols(Τhe Graduate 1967).  Μετά την εμπειρία του με την ταινία, ο Harrison αποφάσισε να εγκαταλείψει το Χόλιγουντ.

Η Mia Farrow είχε αρχικά υπογραφεί για τον ρόλο της Charlotte Randall, αλλά η Kate Nelligan τελικά πήρε τον ρόλο. Η Sharon Stone  απέρριψε τον ρόλο της Laura Alden, που τελικά υποδύθηκε η Michelle Pfeiffer. 

Τα γυρίσματα έγιναν στη Νέα Υόρκη, το Λονγκ Άιλαντ και το Λος Άντζελες. Οι εξωτερικοί χώροι για την επαρχιακή έπαυλη του Raymond Alden γυρίστηκαν στους κήπους Old Westbury στην κομητεία Nassau της Νέας Υόρκης. Τα εκδοτικά γραφεία του Will Randall βρίσκονται στο Bradbury Building στο κέντρο του Λος Άντζελες, μια τοποθεσία που χρησιμοποιείται συχνά σε ταινίες.

Η ταινία γυρίστηκε από τις αρχές Απριλίου έως τα τέλη Ιουλίου του 1993. Η κυκλοφορία της καθυστέρησε για έξι έως οκτώ μήνες, προκειμένου να ξαναγυριστεί το κακώς αποδεκτό τέλος. Οι λύκοι εκπαιδεύτηκαν επαγγελματικά από υπαλλήλους του Thousand Oaks, των Animal Actors of Hollywood της Καλιφόρνια και του Palmdale, του Performing Animal Troupe της Καλιφόρνια.

Ένα πονηρά αστείο και άγρια ρομαντικό θρίλερ . Συμπρωταγωνιστούν οι James Spader (TV's "Boston Legal", Sex, Lies and Videotape), Kate Nelligan (The Prince of Tides), Christopher Plummer (The Sound of Music) και David Hyde Pierce (TV "Frasier", Sleepless in Seattle). σε αυτή την θηριώδη ιστορία αγάπης και προδοσίας με ίσα μέτρα χιούμορ, πάθους και γευστικού τρόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...