Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

 Θυμάται κανείς τον "Mr. Brooks"; Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ιδέες στο "Mr. Brooks" είναι ότι ο χαρακτήρας του τίτλου αντιμετωπίζει την προτίμησή του για τον φόνο ως εθισμό. Όπως εξηγεί, δεν του αρέσει να σκοτώνει. Το κάνει γιατί είναι εθισμένος. Για να ρίξουμε μια καλή ιδέα, η ταινία έχει ακόμη και τον κύριο Brooks να παρευρίσκεται στις συναντήσεις των Ανώνυμων Αλκοολικών για να βοηθήσει στο πρόβλημά του. Η δαιμονική όψη της ταινίας του Bruce Evans είναι και η πιο αξιοσημείωτη. Ο αξιότιμος κύριος Brooks έχει ένα άλτερ έγκο, τον επινοημένο δεύτερο εαυτό που υποδύεται ο William Ηurt. Τον συνοδεύει στις δύσκολες αποφάσεις, στον τόπο του εγκλήματος και τον πασάρει στη σκοτεινή του πλευρά, με μαύρο χιούμορ και τη δόση χαμογελαστού κυνισμού, που όλοι περιμένουμε από τον πάντα ανήσυχο Ηurt. 

Ο κ Brooks  έλαβε μικτές κριτικές από κριτικούς κινηματογράφου. Οι σεναριογράφοι Bruce A. Evans (και σκηνοθέτης της ταινίας) και Raynold Gideon έγραψαν το σενάριο της ταινίας  έχοντας στο μυαλό τους τον Kevin Costner για να τον υποδυθεί. 

Το Mr. Brooks είναι η δεύτερη ταινία στην οποία συμπρωταγωνιστούν οι William Hurt και Kevin Costner. Το πρώτο ήταν το The Big Chill. Οι ερμηνείες των "πάλαι ποτέ αστέρων" είναι συγκλονιστικές, ενώ και η υπόθεση είναι πολύ καλή με συνεχείς ανατροπές. Γενικά ,πρόκειται για ένα άψογο θρίλερ.

Πλοκή: Ο Earl Brooks αρέσει σε όλους. Είναι πλούσιος και επιτυχημένος, στοργικός σύζυγος και  πατέρας. Υπάρχει μόνο ένα μικρό πρόβλημα: ο Earl Brooks σκοτώνει ανθρώπους. Είναι το μεγαλύτερο ταλέντο του, πραγματικά - η εμμονή του. Ξέρει ότι είναι λάθος, αλλά δεν μπορεί να σταματήσει. Όταν η σύζυγός του πιστεύει ότι γυαλίζει αγγεία αργά το βράδυ, ο Brooks πυροβολεί αγνώστους στο κεφάλι και παρουσιάζει τα πτώματα σαν να ήταν ερωτικά μανεκέν. Φωτογραφίζει τα θύματά του και στη συνέχεια εξαφανίζεται από τη σκηνή, χωρίς να αφήνει κανένα σημάδι ότι ήταν εκεί. Σκουπίζει το σπίτι με ηλεκτρική σκούπα, καίει τα ρούχα του… ακόμη και πυροβολεί ανθρώπους ενώ το όπλο βρίσκεται σε πλαστική σακούλα. Το μόνο στοιχείο που αφήνει πίσω του είναι τα ματωμένα αποτυπώματα των θυμάτων του. Αλλά τώρα, καθώς ο κύριος Brooks  υποκύπτει σε μια τελευταία δολοφονική παρόρμηση, ένας ερασιτέχνης φωτογράφος γίνεται μάρτυρας του εγκλήματος. Ξαφνικά ο Brooks  βρίσκεται μπλεγμένος στη σκοτεινή ατζέντα ενός καιροσκόπου περαστικού, καθώς και κυνηγημένος από την ανορθόδοξη και επίμονη ντετέκτιβ Tracy Atwood(Demi Moore). Μπορεί ο κ. Brooks να ξεπεράσει τους αντιπάλους του και να κρύψει τη συγκλονιστική διπλή του ζωή από τη γυναίκα και την κόρη του - ή κάποιος θα αποκαλύψει τα εγκλήματά του και την ταυτότητά του μια για πάντα; 



1 σχόλιο:

  1. Τραβηγμένο λιγάκι το σενάριο, αλλά άψογες οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...