Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Τη δεκαετία μεταξύ 1982 και 1992, ο επτά φορές Mr. Olympia, ερμήνευσε τεράστιους ρόλους όπως  Conan the Barbarian, The Terminator, Predator, The Running Man, Total Recall και Terminator 2: Judgment Day.  Ωστόσο, υπάρχει μια ταινία από εκείνη την περίοδο που τείνει να παραβλέπεται πολύ συχνά. Το 1985, η φιλική αντιπαλότητα στα box office μεταξύ του Arnold Schwarzenegger  και του Sylvester Stallone, βρισκόταν στο  αποκορύφωμά της.  Σίγουρα, υπήρχε ο Chuck Norris και ο Charles Bronson, και σύντομα θα υπήρχαν ο Jeane Claude Van Damme και ο Steven Seagal (για να μην αναφέρουμε τους λάτρεις του βίντεο όπως ο Jeff Speakman, ο Michael Dudikof  και ο Don«the dragon» Wilson), αλλά ήταν οι τύποι στους οποίους πήγαινες μόνο όταν είχες ήδη περάσει από τις ταινίες του Schwarzenegger και του Stallone .

Commando(1985).Έναν χρόνο μετά την ανάδειξή του σε σούπερ ήρωα δράσης με τον «Εξολοθρευτή» και πριν φτάσουμε στο «Ολική Επαναφορά», ο Arnold Schwarzenegger  αναλαμβάνει τον ρόλο ακριβώς του κομάντο, στην υπερβολή του. H σκηνοθεσία είναι του Mark L.Lester(Firestarter,Class of 1984,Class of 1999). Tο Κομάντο είναι ένα σχεδόν τέλειο δείγμα του κινηματογράφου δράσης της δεκαετίας του 1980.υπήρξε υποψήφια για βραβείο Saturn Καλύτερων Ειδικών Εφέ, όμως έχασε το βραβείο από το Επιστροφή στο Μέλλον.

 Η αλήθεια είναι όμως  ότι δεν προοριζόταν αρχικά να είναι ο  Schwarzenegger ο πρωταγωνιστής της ταινίας. Ο αρχικός σεναριογράφος- συγγραφέας(o ένας από τους τρείς σεναριογράφους για την ακρίβεια) της ταινίας, ο Jeph Loeb, την οραματίστηκε  με πρωταγωνιστή τον ηγέτη και μπασίστα των KISS, Gene Simmons (μη γελάτε, ήταν πολύ καλός στο Wanted του 1986: Dead or Alive) και, αργότερα, τον Nick Nolte. Όταν όμως πέρασαν και οι δύο ηθοποιοί και απορριφθήκανε, ο ρόλος πήγε στον  Schwarzenegger, που μόλις είχε περάσει από την καταστροφή, της Red Sonja. Ο συγγραφέας Jeph Loeb είπε ότι το αρχικό του σενάριο αφορούσε έναν Ισραηλινό στρατιώτη που είχε αποκηρύξει τη βία. Ο Steven de Souza ξανάγραψε το σενάριο, προσαρμόζοντάς το στον Schwarzenegger.  

Ο Vernon Wells  ήταν η πρώτη επιλογή για τον ρόλο του Captain Bennett, κυρίως λόγω του ρόλου του Wez στο Mad Max 2 (1981). Ο  σκηνοθέτης Mark L. Lester δήλωσε ότι ο Wells ήταν "ο μόνος που θα μπορούσε να παίξει εναντίον του Schwarzenegger.

Πλοκή: Ένας συνταξιούχος ειδικός πράκτορας ονόματι John Matrix ηγήθηκε μιας ελίτ μονάδας και άφησε τις ένοπλες δυνάμεις για να ζήσει σε ένα απομονωμένο ορεινό σπίτι με την κόρη του Jenny. Αλλά τώρα αναγκάζεται να αποσυρθεί όταν η κόρη του απάγεται από μια ομάδα πρώην στρατιωτών  με επικεφαλής των Λοχαγό Bennett με σκοπό να εκδικηθεί!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...