Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

Βασισμένο στο σημαντικό αστυνομικό μυθιστόρημα του James Ellroy, το LA Confidential είναι μια σκληρή ιστορία εγκλήματος και διαφθοράς που διαδραματίζεται το 1953 όταν το Λος Άντζελες μεταμορφωνόταν δυναμικά στη μητρόπολη του μέλλοντος μέσω των επιρροών της πληθυσμιακής έκρηξης, της προώθησης των πολιτών και της διάχυτη εμβέλεια της τηλεόρασης.

Κατά τη διάρκεια αυτής της μεθυστικής εποχής, ένα καστ από σκληροτράχηλους, πολύχρωμους χαρακτήρες και στις δύο πλευρές του νόμου διασταυρώνονται σε έναν ιστό διαφθοράς και εξαπάτησης.

Τρεις αστυνομικοί, ένα call girl, ένας μυστηριώδης εκατομμυριούχος, μια  δημοσιογράφος τροφοδοτούν μια δαιδαλώδη πλοκή γεμάτη μυστήριο, φιλοδοξίες, ρομαντισμό και χιούμορ.

Σκηνοθετημένο από τον Curtis Hanson από το βραβευμένο με Όσκαρ σενάριο του, το L.A. Confidential περιλαμβάνει ένα all-star καστ, συμπεριλαμβανομένων των Kevin Spacey, Russell Crowe, Guy Pearce, James Cromwell, David Strathairn και Kim Basinger (στον βραβευμένο με Όσκαρ ρόλο της).

Ο Hanson είχε δει τον Russell Crowe  στο Romper Stomper και τον βρήκε "αποκρουστικό και τρομακτικό, αλλά σαγηνευτικό". Ο Guy Pearce πέρασε από οντισιόν και ο Hanson ένιωσε ότι «ήταν πολύ αυτό που είχα στο μυαλό μου για τον Ed Exley. την απόφασή του. Όπως έκανε και με τον Crowe, ο Hanson μαγνητοφώνησε τον Pearce και το έδειξε στους παραγωγούς, οι οποίοι συμφώνησαν ότι θα έπρεπε να παίξει ως Ed .Ο Hanson επέλεξε την Kim Basinger  λέγοντας σε μια συεντευξή του Ποια ομορφιά σήμερα θα μπορούσε να προβάλει τη γοητεία της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ;"




Πλοκή:Λος Άντζελες, 1953. Μακριά από τη λάμψη και τα φώτα της δημοσιότητας, το σκοτεινό κάτω μέρος του Χόλιγουντ βρέχεται από βία, έγκλημα και διαφθορά. Μια βάναυση δολοφονία συγκεντρώνει τρεις σκληροπυρηνικούς αστυνομικούς (Russell Crowe, Guy Pearce, Kevin Spacey) που σχηματίζουν μια απίθανη συνεργασία ακεραιότητας και καθήκοντος σε αυτό το θρίλερ νουάρ υπερπαραγωγής.

ΝΙΚΗΤΗΣ ΟΣΚΑΡ:

Καλύτερος δεύτερος γυναικείος ρόλος: Kim Basinger

Καλύτερη προσαρμογή σεναρίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...