Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

 Θρίλερ δράσης βασισμένο στο μυθιστόρημα του Alistair MacLean, με πρωταγωνιστές τον Donald Sutherland  και την Vanessa Redgrave ως μέλη μιας αποστολής των Ηνωμένων Εθνών στην Αρκτική που ανακαλύπτουν μια περιουσία σε χρυσό κρυμμένη σε ένα ναζιστικό υποβρύχιο σε αποσύνθεση.

Λίγοι συγγραφείς έχουν μεταφράσει τόσο συχνά στη μεγάλη οθόνη με τόσο μεγάλη επιτυχία όσο ο Alistair MacLean. Ο Alistair MacLean είναι ένα όνομα που θα γνωρίζει όποιος αγαπά τις ταινίες. Έγραψε μερικές από τις καλύτερες περιπέτειες δράσης που έγιναν ποτέ που έχουν αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου, όπως το "Where Eagles Dare".Το πρωτότυπο μυθιστόρημα δημοσιεύτηκε το 1971 και έγινε best-seller, πουλώντας πάνω από οκτώ εκατομμύρια αντίτυπα. Η σκηνοθεσία είναι του  Don Sharp με καριέρα στην Hammer Films  και πρωταγωνιστούν οι Donald Sutherland, Vanessa Redgrave, Richard Widmark, Christopher Lee και Lloyd Bridges.

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν στις 22 Νοεμβρίου 1978 στο Στιούαρτ της Βρετανικής Κολομβίας. Η μονάδα στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Εθνικό Πάρκο Glacier Bay στην Αλάσκα. Τα γυρίσματα στο Stewart και στο Glacier Bay διήρκεσαν τρεις μήνες.

Η ταινία ήταν μια αποτυχία στο box office. Ο ίδιος ο σκηνοθέτης ο Don Sharp είχε δηλώσει σε συνέντευξη του ότι η ταινία παρόλο που δεν πήγε καλα στον κινηματογράφο, είχε μεγάλη επιτυχία στο VHS. Οι σκηνές δράσης είναι άφθονες και περιλαμβάνουν μια δολοφονική χιονοστιβάδα, μια έκρηξη μαμούθ,  και μια καταδίωξη με μεγάλη ταχύτητα σε χιονισμένο έδαφος χρησιμοποιώντας καινοτόμα μηχανοκίνητα οχήματα. 

Η ταινία παρόλο της  αρνητικές κριτικές  εγώ προσωπικά την θεωρώ μια ωραία και εντυπωσιακή  περιπέτεια και την προτείνω ανεπιφύλαχτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...