Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

Οι Genesis, το βρετανικό progressive rock συγκρότημα που διακρίθηκε για τον ατμοσφαιρικό ήχο του στη δεκαετία του 70 και τα εξαιρετικά δημοφιλή άλμπουμ και single της δεκαετίας του 80 και του 90. Τα κύρια μέλη ήταν οι Peter Gabriel (γεν. 13 Φεβρουαρίου 1950, Woking, Surrey, Αγγλία), Tony Banks (γεν. 27 Μαρτίου 1950, East Hoathly, East Sussex), Michael Rutherford (γ. 2 Οκτωβρίου 1950, Guildford, Surrey), Phil Collins (γεν. 31 Ιανουαρίου 1951, Λονδίνο) και Steve Hackett (γεν. 12 Φεβρουαρίου 1950, Λονδίνο).

Ιδρύθηκε το 1967 από συμμαθητές στο δημόσιο σχολείο Charterhouse. Οι Genesis ήταν αρχικά γνωστοί για τα ταλέντα τους στη σύνθεση τραγουδιών και τις μοναδικές θεατρικές παραστάσεις του Gabriel στη σκηνή. Αφού σταθεροποιήθηκε η σύνθεση τους με την προσθήκη του ντράμερ Collins και του κιθαρίστα Hackett το 1970, το γκρουπ ανέπτυξε ένα στυλ που περιείχε βαριά συνθεσάιζερ και διασκευές δίνοντας έμφαση στην ομαδική απόδοση έναντι των ατομικών πυροτεχνικών που προτιμούσαν πολλά progressive rock γκρουπ. 

Το συγκρότημα απέκτησε αφοσιωμένους οπαδούς στις αρχές της δεκαετίας του 70. Το καταπληκτικό στην ιστορία του γκρουπ είναι ότι έζησε πολλούς αποχωρισμούς μελών, που κατά παράδοξο τρόπο όλες οδηγούσαν σε ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία!...


Μετά την κυκλοφορία του περίφημου The Lamb Lies Down on Broadway (1974), ο Gabriel έφυγε για να ακολουθήσει σόλο καριέρα. Με τον Collins να ερμηνεύει τα κύρια φωνητικά, το συγκρότημα ανέπτυξε σιγά-σιγά έναν πιο mainstream ήχο που σημαδεύτηκε από τα επιτυχημένα άλμπουμ Duke (1980), Abacab (1981) και Invisible Touch (1986) και σημείωσε μια σειρά από επιτυχημένα single. 

Παρά τα πολλά επιτυχημένα δευτερεύοντα projects -κυρίως το pop combo του Rutherford Mike + the Mechanics- και την αποχώρηση του Collins το 1995, το συγκρότημα συνέχισε να ηχογραφεί με την κυκλοφορία του 1997 Calling All Stations. Αυτό αποδείχτηκε το τελευταίο στούντιο άλμπουμ του γκρουπ, ωστόσο, καθώς μια περιοδεία επανασύνδεσης το 2007, με τον Collins πίσω ως βασικό τραγουδιστή, δεν οδήγησε σε νέο υλικό. Οι Genesis εισήχθησαν στο Rock and Roll Hall of Fame το 2010.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...