Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

 Το όνομα του τραγουδιστή Jimmy Somerville είναι ιδιαίτερα οικείο στους φίλους της χορευτικής pop μουσικής και άμεσα συνδεδεμένο με τους Bronski Beat και τους Communards.

Ο Σκωτσέζος τραγουδιστής και συνθέτης Jimmy Somerville μπήκε στη μουσική βιομηχανία ως ο βασικός τραγουδιστής του βρετανικού ποπ συγκροτήματος Bronski Beat. Το τρίο, που αρχικά συνίδρυσε μαζί με τους Steve Bronski και Larry Steinbachek, σημείωσε διεθνή επιτυχία με το ντεμπούτο τους single με τίτλο "Smalltown Boy". 

Το "Smalltown Boy" έφτασε στο νούμερο τρία στο βρετανικό single chart. Το τραγούδι ήταν ασυνήθιστο εκείνη την εποχή, καθώς οι στίχοι και το μουσικό του βίντεο αφορούσαν άμεσα το ζήτημα της ζωής των ομοφυλόφιλων και της ομοφοβικής βίας. Ο Somerville έγινε γρήγορα διάσημος για την απελευθέρωση του σχετικά με τη σεξουαλικότητά του και την προθυμία του να συζητήσει θέματα όπως το AIDS σε μια εποχή που άλλοι γκέι αστέρες της ποπ όπως ο Elton John, ο Freddie Mercury και ο George Michael ήταν είτε διφορούμενοι είτε μυστικοπαθείς για την προσωπική τους ζωή. 

Οι Bronski Beat είχαν άλλα τρία κορυφαία top ten single στο Ηνωμένο Βασίλειο και το άλμπουμ τους του 1984 "The Age of Consent" (ο τίτλος του οποίου τόνιζε τις διακρίσεις σε βάρος των ομοφυλόφιλων) πέρασε 53 εβδομάδες στο chart άλμπουμ. 

Το 1986, ο Somerville σημείωσε το πρώτο του νούμερο ένα single, αυτή τη φορά ως μέλος των The Communards, με μια διασκευή του "Don't Leave Me This Way". Το 1988, οι Communards σημείωσαν επιτυχία με το "For a Friend", γραμμένο για έναν φίλο του Somerville που είχε πεθάνει από AIDS.

Οι Communards διαλύθηκαν το 1988. Ο Somerville ξεκίνησε μια σόλο καριέρα τον επόμενο χρόνο. Κυκλοφόρησε το ντεμπούτο του σόλο άλμπουμ Read My Lips τον Νοέμβριο του 1989,που περιείχε τρεις  κορυφαίες  επιτυχίες, συμπεριλαμβανομένης μιας επιτυχημένης διασκευής του κλασικού ντίσκο του Sylvester "You Make Me Feel (Mighty Real)" και μια διασκευή του "Comment te dire". adieu?", ένα ντουέτο με την June Miles-Kingston, που έφτασε στο νούμερο 14 στο UK Singles chart. Τραγούδησε επίσης στους Band Aid .Οι Band Aid ήταν ένα φιλανθρωπικό γκρουπ που αποτελούταν από κυρίως Βρετανούς και Ιρλανδούς μουσικούς και καλλιτέχνες  στα τέλη του 1989.




Τον Νοέμβριο του 1990, κυκλοφόρησε ένα  αλμπουμ  με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του .The Singles Collection 1984/1990 (το οποίο περιλάμβανε τις επιτυχίες του με τους Bronski Beat και The Communards εκτός από το δικό του υλικό). έφτασε στο νούμερο 4 στο UK Album Chart. Περιλάμβανε μια διασκευή του τραγουδιού επιτυχίας των Bee Gees "To Love Somebody", το οποίο έφτασε επίσης στο Top 10 του Ηνωμένου Βασιλείου. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...